Alexander Zverev a suferit o accidentare oribilă în semifinalele de la Roland Garros, în duelul cu Rafa Nadal, iar germanul trece prin cea mai grea perioadă a carierei. Chiar dacă o asemenea accidentare este greu de digerat pentru un jucător care era în formă maximă și aspira la titluri majore, Zverev pare foarte puternic psihic și hotărât să revină la cel mai înalt nivel.

Rezumatul semifinalei dintre Nadal și Zverev de la Roland Garros, încheiată după o accidentare

Aflat încă pe locul doi în ierarhia ATP, Zverev a oferit un amplu interviu pentru Eurosport Germania, în care a dezvăluit care e stadiul recuperării sale, care este în plină desfășurare.
US Open
Zverev nu crede că va juca la US Open! Anunțul făcut de german la două luni de la accidentare
11/08/2022 LA 17:15
"Procesul de recuperare evoluează foarte pozitiv, efectuez zilnic o serie de exerciții pentru ca toate termenele să fie respectate. Aștept cu nerăbdare următoarele sarcini care mă așteaptă și să continui să mă apropii de acel moment în care pot călca din nou pe un teren de tenis. Încă nu am stabilit o dată exactă de întoarcere, dar lucrez în fiecare zi ca să ajungă cât mai curând acolo.
Nu vreau să mă gândesc la pericolele de după revenire, deși sportivii profesioniști se confruntă mereu cu acele riscuri. Eu și echipa mea suntem foarte concentrați pe muncă, concentrați la maximum, astfel încât să nu fie probleme. Bineînțeles că vreau să mă antrenez cât mai mult posibil, dar nu ar trebui să exagerez. Trebuie să-mi ascult cu atenție corpul, să știu când sunt la limită. Sunt obișnuit să dau tot ce am mai bun în fiecare zi, fie că este vorba de antrenament sau de joc, dar depășirea unui anumit nivel acum poate fi contraproductivă", a spus Zverev pentru sursa citată.
Citește și:

Alexander Zverev, sprijinit moral de Dominic Thiem

Vorbind despe momentul revenirii, Zverev a subliniat că nu va juca din nou până când nu va simți că poate câștiga turnee.
"Vreau să câștig toate turneele pe care le joc, acesta este caracterul meu, nu merg la turnee doar pentru a participa. Voi juca când voi simți că pot câștiga acel turneu, nu în funcție de tipul de turneu sau de categorie. Nu știu dacă primul pe care îl voi joca va fi un Grand Slam, dar voi reveni în funcție de confortul meu pe teren, asta e cel mai important", a adăugat germanul.
Întrebat care e jucătorul care îl ajută cel mai mult în acestă perioadă, Zverev l-a numit pe Dominic Thiem, jucător care se luptă și el să revină în elită, după o perioadă neagră a carierei, generată de probleme medicale. Neamțul a subliniat că în ciuda prieteniei cu Thiem, are ca obiectiv să-i plătească niște "polițe" austriacului, care l-a învins în finala de la US Open din 2020.
"Jucătorul cu care am cel mai mult contact este Dominic Thiem, comentăm mereu tot ce se întâmplă. Amândoi vrem să revenim la cea mai bună formă, deși încă mai am rana deschisă de la ultimul nostru meci de Grand Slam", a conchis Zverev.
Tenis
Zverev, dezvăluire tulburătoare! Germanul a anunțat că suferă încă din copilărie de o boală gravă
06/08/2022 LA 11:14
Tenis
Alexander Zverev, mărturie sumbră, după accidentarea de la Roland Garros: "Cariera mi-era terminată"
24/07/2022 LA 11:51