Novak Djokovic, lider mondial în clasamentul ATP și câștigător de 9 ori la Melbourne, a primit marţi o derogare medicală pentru a participa la Australian Open, însă în urma reacțiilor din spațiul public, australienii au luat decizia de a-i retrage sârbului viza. Politicienii de la Antipozi au profitat de contextul creat și l-au ținut pe Djokovic la aeroport pentru 9 ore din momentul aterizării, timp în care sârbul a fost păzit de 2 polițiști fără a avea acces la telefonul mobil.
După 9 ore, autoritățile din Australia au precizat că sârbul nu a reușit să prezinte suficiente dovezi pentru scutirea lui de la vaccin, motiv pentru care i-au anulat viza și l-au somat să părăsească țara în cursul zilei de joi, cu primul zbor disponibil. Acum, tot mai mulți tenismeni reacționează, printre ei și Alexander Zverev.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 18 ORE

Alexander Zverev sare în apărarea lui Novak Djokovic

"Nu voi spune niciodată vreun cuvânt urât despre Novak Djokovic. Ar fi bine pentru tenis să joace la Melbourne. Ce mi se pare ciudat este că mai sunt 5 jucători care au obținut o derogare pentru a juca la Australian Open, dar nu știe nimeni dintre tenismeni numele lor", a spus Alexander Zverev.
Fie că va fi deportat, fie că a sa contestație va avea succes și va putea rămâne în Australia, situația de la Antipozi e din ce în ce mai dificilă din punct de vedere pandemic.Australia, țara gazdă a primului turneu major al anului, a avut cel mai lung lockdown cumulat pentru a opri răspândirea COVID-19, însă varianta Omicron a ridicat numărul de cazuri la niveluri record. Potrivit raportărilor Worldometers, Australia a înregistrat 71,144 de cazuri noi de coronavirus, situație de-a dreptul alarmantă la Antipozi, acolo unde procentajul cetățenilor vaccinați este de peste 95%.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
16/05/2022 LA 16:11