Alexandr Dolgopolov, fost ocupant al locului 13 ATP și sfertfinalist la Australian Open în 2011, a anunțat pe rețelele de socializare că a ajuns miercuri la Kiev și e hotărât să-și apere țara de invazia rusească. El a povestit că a învățat să tragă cu arma în Turcia, țară în care se afla când rușii au invadat Ucraina. Mai mult, Dolgopolov a avut un discurs vehement și a afirmat că toți rușii sunt responsabili pentru războiul din Ucraina, inclusiv sportivii.
"Aceasta este casa mea. Cineva trebuie să ne apere casa. Nu a fost o decizie dificilă. Am văzut cum se zbate ţara noastră, am văzut guvernul nostru rezistând, preşedintele nostru este aici, mulţi oameni celebri sunt aici... Trebuie să fiu prezent! Mi-am plasat familia în siguranţă şi apoi am început să-mi plănuiesc întoarcerea acasă. După câteva zile de conflict, am vrut să mă întorc. Nu mai puteam urmări ce se întâmplă fără să fac nimic. Mi-am petrecut toate zilele urmărind ştirile. A fost îngrozitor. Îmi voi apăra ţara cât pot de bine. Eu am plecat în Turcia cu câteva zile înainte să înceapă invazia, ca să-mi adăpostesc mama şi sora. În Ucraina, am auzit în fiecare zi "războiul începe mâine, războiul începe mâine..."
Tenis
Dolgopolov, mesaj dur pentru Putin: "Inutili la nivel terestru, o armată de clovni!"
02/03/2022 LA 09:12
Am fost foarte anxios. Dacă aş fi rămas în ţară la vremea aceea, m-aş fi panicat ca toţi ceilalţi. Aşa că am decis că cel mai bine era să plec, pentru ca atunci când războiul a început cu adevărat, să mă pot întoarce cu un plan mai bun. Aşa că, în primele zile ale conflictului, în loc să mă gândesc cum să-mi scot familia afară, ceea ce deja făcusem cu excepţia tatălui meu care a rămas, am împărtăşit informaţii pe reţelele mele de socializare şi am putut să-mi planific întoarcerea", a spus Dolgopolov, într-un interviu pentru lequipe.fr.
CITEȘTE ȘI:

Dolgopolov a revenit în Ucraina pentru a lupta contra rușilor

Ucraineanul a dezvăluit că s-a antrenat alături de militari și e sigur că poate fi eficient pe front: "În tot acest timp, începusem să mă pregătesc cu arme reale. Am avut noroc că eram pe teritoriul Turciei și că un fost militar de meserie m-a ajutat. A fost deschis, mi-a înțeles problemele. Sigur, nu te transformi într-un războinic perfect în 5-7 zile, dar deja mă descurc bine, mă simt confortabil cu armele. În 3 din 5 încercări pot ținti capul adversarului de la o distanță de 25 de metri", a spus Dolgopolov.
Întrebat dacă este îngrijorat că va trebui să ucidă pe cineva, fostul tenisman ucrainean a spus: "Nu, nu după ce am văzut ce fac ei aici. Cunosc prieteni a căror familie întreagă a fost decimată... Copii, civili! Ne ucid copiii, ne ucid femeile. Deci da, sunt gata să împuşc un invadator rus. În viaţa normală, evident că nu aş face-o. Dar acesta este război. Dacă nu-l împuşti, te va ucide. Dacă voi fi în situaţia asta, nu va fi o problemă".
Dolgopolov a ajuns cel mai sus în clasamentul ATP pe locul 13, în ianuarie 2012, iar în carieră a câștigat trei titluri (Umag 2011, Washington 2012, Buenos Aires 2017). Fostul tenismen a încasat din tenis 7.125.771 de dolari. Ultimul meci al jucătorului din Ucraina datează din 2018. La turneele de Grand Slam, cel mai bun rezultat l-a înregistrat, în 2011, în Australia, calificându-se în sferturile de finală.
Tenis
Alexandr Dolgopolov și-a anunțat retragerea din tenis! Mesajul emoționant primit de la Roger Federer
01/05/2021 LA 19:49
Roland Garros
Daniil Medvedev "râde" de organizatorii de la Wimbledon: "E grozav, voi fi numărul 1 în lume!"
ACUM 32 MINUTE