Alexandra Cadanțu-Ignatik (198 WTA) a câștigat turneul ITF de la Sharm El Sheikh (Egipt), dotat cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari, după 0-6, 6-3, 6-3 în finala cu Marina Melnikova (Rusia, 223 WTA).
Alexandra Cadanțu-Igantik (31 de ani) a revenit uimitor în finala disputată duminică la Sharm El Sheikh, după ce românca a pierdut primul set cu 6-0! Alexandra a servit mai bine, a căpătat încredere și a pus capăt partidei dupădouă ore și 18 minute de joc.
Pentru câștigarea turneului din Egipt, al 11-lea de simplu al carierei în circuitul ITF, Alexandra va fi recompensată cu un cec în valoare de 3.935 de dolari și 50 de puncte WTA.
Roland Garros
EXCLUSIV | Simona Halep, plină de încredere înainte de Roland Garros. Anunțul optimist al campioanei
ACUM O ORĂ

Nu mai câștigase un turneu de un an

Conform Prosport, Alexandra Cadanțu-Ignatik nu mai câștigase niciun turneu din noiembrie 2020, atunci când trecea de conaționala Andreea Amalia Roșca la Heraklion (Grecia), scor 4-6, 6-3, 6-3 turneu de 15.000 de dolari. După mai bine de un an, Cadanțu-Ignatik triumfă din nou în circuitul ITF, la Sharm El Sheikh!
A fost a doua finală consecutivă disputată de Alexandra Cadanțu-Ignatik la Sharm El Sheikh, românca pierzând-o pe precedenta, duminica trecută: 2-6, 0-3 (abandon) cu Lucrezia Stefaninin (Italia, 180 WTA).
După victoria din Egipt, Alexandra va realiza un salt de 15 locuri în ierarhia mondială, până pe poziția 183 WTA.
În cariera sa, Alexandra a fost aproape de locul 50 mondial, în 2014 ocupând poziția a 59-a.
Roland Garros
Organizatorii Roland Garros, despre starea lui Nadal: "Ne rugăm să îi fie bine, îi ținem pumnii"
ACUM 4 ORE
Roland Garros
Simona Halep, prima mare schimbare în joc, de când e antrenată de Mouratoglou
ACUM 4 ORE