Alexandru Mihai Coman, cel mai bun jucător din Europa la 14 ani, a obținut o victorie uriașă săptămâna trecută în Statele Unite ale Americii, la Florida. Mai exact, el a cucerit prestigioasa întrecere "Eddie Herr International Junior Tennis Championships". Tenismenul crescut la CSM Craiova este legitimat acum la CS Dinamo. El şi-a trecut în palmares unul dintre cele mai valoroase trofee și participă săptămâna aceasta la Orange Bowl, o altă întrecere foarte importantă destinată tenisului juvenil.
Cap de serie nr. 1 în Florida, Coman şi-a respectat cu strictețe statutul de favorit în turneul U14. El s-a impus în primele două meciuri cu acelaşi scor, 6-0, 6-1, în faţa unui american, Easton Horricks, şi a unui bulgar, George Lazarov. În optimile de finală, Alexandru i-a administrat o înfrângere în minimul de seturi, scor 6-3, 6-2, mexicanului Diego Schtulmann (nr. 13). A urmat un succes în trei seturi, 6-4, 2-6, 6-3, cu britanicul Fabio Nestola, nr. 11, în sferturi, iar în semifinală l-a depăşit cu 6-1, 6-2, pe favoritul 4, Juan Carlos Prado Angelo, din Bolivia. Mihai Alexandru Coman a disputat finala împotriva unui american, Benjamin Kreynes, cap de serie nr. 12. Olteanul în vârstă de 14 ani s-a impus în doar două seturi, cu 6-3, 7-6(3).

Alexandru Mihai Coman sau "Djokovic din Bănie"

Roland Garros
Alex Zverev, în turul 3 la Roland Garros, după o revenire fantastică în fața unui out-sider
ACUM 44 MINUTE
De-a lungul vremii, Eddie Herr International Junior Championship a căpătat un statut important pentru tenisul destinate juniorilor, fiind cucerit de nume mari precum Maria Sharapova, Jelena Jankovic sau Andy Roddick. Alexandru Mihai Coman este al treilea roman din istorie care se impune la această întrecere, după Florin Mergea și Cătălin Gârd.
Lui Alexandru Coman i se mai spune Djokovic din Bănie, asta pentru că stilurile de joc se aseamănă foarte mult, dar și pentru că sârbul este idolul lui Alex. Născut pe 15 ianuarie 2005, Alexandru ocupă în prezent locul 1 în clasamentul Tennis Europe la categoria U14. De asemenea, el este multiplu campion național, lider la categoriile de vârstă Under 14, dar și Under 16.
Roland-Garros
Zapata Miralles - Taylor Fritz - Roland-Garros
ACUM O ORĂ
Roland-Garros
Emma Răducanu, OUT în turul 2 la Roland Garros! Britanica, eliminată de Aliaksandra Sasnovich
ACUM O ORĂ