Alexia Tatu a cucerit al 10-lea titlu din 2022! Românca de 14 ani, campioană la Wimbledon U14, a cucerit și finala de dublu a turneului Young Champions Cup, un turneu organizat în Belgia.
Românca a câștigat ultimul act alături de Ada Kumru din Turcia, cele două trecând în finală de perechea Veronika Sekerkova (Cehia) și Poland Oliwia Sybicka (Polonia), scor 7-6(1), 6-7(3), 11-9.
Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din turul 2 la Toronto! Românca a învins-o o dată în acest an
ACUM 6 ORE
Acesta a fost al 10-lea titlu obținut de jucătoarea din Buzău, care a disputat în acest an 17 finale.
Performanța Alexiei Tatu din Belgia este cu atât mai impresionantă în condițiile în care ea tocmai s-a recuperat după ce a fost infectată cu Covid-19 și a stat în izolare timp de cinci zile în Germania.
În luna iulie, Alexia Tatu a câștigat turneul de la Wimbledon rezervat jucătoarelor sub 14 ani. Ea s-a impus într-o finală 100% românească, acolo unde a învins-o pe Andreea Diana Soare, o altă jucătoare din România, scor 7-6(2), 6-4, după o oră și 29 de minute de joc.
Citește și:

ALEXIA TATU, DESPRE SACRIFICIILE FĂCUTE ȘI PREFERAȚII SĂI DIN TENIS

Alexia Tatu a dezvăluit după finala de la Wimbledon și cum își petrece timpul liber, explicând că nu are regrete față de ceea ce ratează pentru că nu își trăiește adolescența la fel ca și colegele ei de la școală.
"Când merg acasă, stau cu fetele, mai ieșim, dar nu mă deranjează că nu mă pot distra ca ele. Profit că pot călători mult și vizitez mereu cu ai mei locurile interesante pe unde umblăm. În rest, somn, recuperare...", a spus Alexia, pentru EuroNews.
Tânăra a vorbit și despre jucătoarele pe care le admiră în circuit, menționând că nu are idoli, ci doar că admiră performanțele reușite de alte sportive.
"Nu pot să spun că-s mare fan Emma Răducanu, bravo ei pentru ce a realizat, îmi pare rău că nu prea mai are rezultate în ultima vreme. Cu Simona Halep m-am întâlnit de câteva ori la turnee, n-am schimbat vorbe, o admir, dar nu mă asemăn cu ea la joc", a mai Alexia Tatu.
Tenis
Organizatorii de la US Open au vrut să-i interzică pe ruși și bieloruși! La ce concluzie au ajuns
ACUM 9 ORE
Tenis
Nouă momente magice care au marcat cariera Serenei Williams în tenis. Lista realizată de Vogue
ACUM 10 ORE