Alexia Ioana Tatu a devenit, pe 10 iulie, campioană a primei ediții rezervate jucătoarelor sub 14 ani la Wimbledon, învingând-o în finală pe compatrioata Andreea Diana Soare. Tatu s-a impus cu scorul de 7-6, 6-4, după o oră și 29 de minute de joc și este acum considerată noua revelație a tenisului românesc.
După ce a evoluat în ultimul act pe iarba londoneză, Alexia a jucat o nouă finală la Argeș Cup, în fața suporterilor români. Prezentă la competiția din circuitul continental Europe Tennis, sportiva a oferit și câteva declarații despre obiectivele sale și despre performanțele reușite în acest an, când a reușit până acum să joace 16 finale internaționale.
"Wow, sunt șocată, am aflat abia acum câte finale am adunat. Nu aveam acest obiectiv, am nevoie de puncte pentru Monte Carlo, obiectivul meu major din toamnă, dar eu voi continua la fel și sper să se facă și 20 și poate chiar 30 de finale", a declarat Alexia Tatu, pentru EuroNews.
Western & Southern Open
Simona Halep, o luptătoare înnăscută! Ce a spus după lupta incredibilă cu Potapova de la Cincinnati
ACUM 38 MINUTE
Sportiva a vorbit și despre atenția pe care a primit-o în ultimele zile, spunând că îi face față pentru că se aștepta să fie mai cunoscută:
"Ne așteptam la asta, ne obișnuim cu mai multă atenție, face parte din viața unii sportiv", a adăugat tânara jucătoare de tenis.
Citește și:

Alexia Tatu, despre sacrificiile făcute și preferații săi din tenis

Alexia Tatu a dezvăluit pentru sursa citată și cum își petrece timpul liber, explicând că nu are regrete față de ceea ce ratează pentru că nu își trăiește adolescența la fel ca și colegele ei de la școală.
"Când merg acasă, stau cu fetele, mai ieșim, dar nu mă deranjează că nu mă pot distra ca ele. Profit că pot călători mult și vizitez mereu cu ai mei locurile interesante pe unde umblăm. În rest, somn, recuperare...", a spus Alexia.
Tânăra a vorbit și despre jucătoarele pe care le admiră în circuit, menționând că nu are idoli, ci doar că admiră performanțele reușite de alte sportive.
"Nu pot să spun că-s mare fan Emma Răducanu, bravo ei pentru ce a realizat, îmi pare rău că nu prea mai are rezultate în ultima vreme. Cu Simona Halep m-am întâlnit de câteva ori la turnee, n-am schimbat vorbe, o admir dar nu mă asemăn cu ea la joc", a conchis Alexia Tatu.
Western & Southern Open
Campionul de la Montreal, OUT în turul 1 la Cincinnati! Kecmanovic, victorie mare cu Carreno-Busta
ACUM 3 ORE