Sportiva de origine română (10 WTA), a doua favorită, a reuşit să se impună după aproape trei ore de joc (2 ore și 47 de minute) în faţa unei adversare aflate pe locul 67 în lume.
''Cred că a fost unul din meciurile cele mai fizice pe care le-am jucat. A fost un efort monumental pentru a câştiga. Sunt foarte fericită şi mândră de felul în care am luptat în momentele importante. Asta îmi dă multă încredere'', a declarat campioana en titre de la US Open.
National Bank Open
Veste uriașă pentru Simona Halep: Swiatek, eliminată de la Toronto! Românca a devenit favorita 1
ACUM O ORĂ

Osorio i-a dat emoții uriașe Emmei Răducanu, în setul doi

Chiar dacă victoria a venit în minimum de seturi, lupta din teren a fost una incredibilă, fiecare set durând peste o oră și 20 de minute. În ambele, Emma a condus cu 4-2, dar adversara a revenit. Cu precădere în manșa secundă dramatismul a atins cote maxime, în contextul în care Răducanu a avut la 4-2 trei mingi de dublu break. Osorio a revenit incredibil, și-a păstrat serviciul, apoi a reușit ea breakul, zdruncinând încrederea sportivei din Marea Britanie. În cele din urmă, în tie-breakul setului secund, învingătoarea de la Flushing Meadows 2021, a fost jucătoarea mai matură și și-a asigurat victoria.
"Cred că am murit de 3 ori în acest meci. Sincer, nu știu cum am revenit și am câștigat. Camila este o luptătoare incredibilă, fiecare punct a fost teribil de greu. Poate că nu lovește atât de tare, dar îți trimite înapoi din nou și din nou, e incredibil cât poate lupta. A reușit să revină de la 4-2, 40-0, salvând trei mingi de meci. Sunt extrem de fericită că am reușit, în cele din urmă, să câștig", a mai spus Răducanu.
În sferturi la Washington, Răducanu (19 ani) va juca împotriva rusoaicei Liudmila Samsonova (60 WTA), care a dispus de australianca Ajla Tomljanovic cu 4-6, 6-3, 6-2.
National Bank Open
Halep - Gauff, în sferturile de finală la Toronto! Organizatorii au anunțat ora disputei
ACUM O ORĂ
National Bank Open
Prima reacție a Simonei Halep, după succesul din optimile de finală de la Toronto
ACUM 10 ORE