Autoritățile din Franța, împreună cu organizatorii Roland Garros, au luat decizia de a amâna cu o săptămână competiția majoră de la Paris. A doua săptămână a celui de-al doilea Grand Slam al anului se va suprapune cu începutul sezonului de iarbă.Conform programului inițial, Roland Garros-ul ar fi trebuit să se încheie pe 6 iunie, urmând ca a 2-a zi să înceapă 3 turnee pe iarbă: Hertogenbosch (ATP/WTA), Nottingham (WTA) și Stuttgart (ATP).
În urma deciziei amânării Roland Garros-ului, meciurile de pe tabloul principal vor avea loc în perioada 30 mai - 13 iunie, în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport Player. Chiar dacă celelalte turnee majore și-au arătat susținerea pentru organizatorii Roland Garros, care au luat decizia amânării, nu toată lumea este mulțumită. Daniil Medvedev, al doilea jucător al lumii, a spus clar și răspicat că nu este o hotărâre înțeleaptă.

Daniil Medvedev, indignat de amânarea Roland Garros 2021

Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
16/05/2022 LA 08:14
Daniil Medvedev, care nu a trecut niciodată de turul inaugural la Roland Garros, spune că decizia amânării turneului major de la Paris este o hotărâre greșită: "Trebuie să spun că este absurd, nu vreau să dau vina pe Federația Franceză de Tenis sau pe guvern, dar situația este de așa natură. Când stai și te gândești la ce hotărâre s-a luat, să se amâne turneul cu o săptămână, îți dă senzația că pandemia de COVID-19 va fi anihilată în șapte zile.
Asta nu are nicio legătură cu nimic. Din postura de jucător de bucuri că ai la dispoziție o săptămână în plus să te pregătești, prefer să am mai mult timp de antrenament. Moi încerca să folosesc cele două săptămâni pe care le voi avea după turneul de la Roma să mă pregătesc cât mai bine posibil pentru Roland Garros. Cred că au luat o decizie bazată pe nimic pentru că turneele desfășurate pe iarbă vor avea de suferit", a spus Medvedev la Monte Carlo.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Mutua Madrid Open
Djokovic a lăudat jocul și mentalitatea puștiului lui Alcaraz, după înfrângerea de la Madrid
08/05/2022 LA 05:15
Tenis
Daniil Medvedev revine în circuit chiar înainte de Roland Garros! La ce turneu va juca rusul
06/05/2022 LA 14:37