Într-o eră în care forța și înălțimea fac diferența în tenisul mondial, constănțeanca e exponenta unei alte tipologii. Cu un fizic firav, Simo e capabilă să se ia la trântă cu cele mai dure adversare și să le învingă. Printr-o mișcare perfectă și o voință de fier, Halep a demonstrat că poate să fie cea mai bună, etalând alte calități decât majoritatea adversarelor sale. Cel mai important atu al e legat de colaborarea pe care o are cu Darren Cahill. Marea schimbare pe care a reuşit-o acesta în jocul Simonei Halep s-a produs la nivel mental. Dacă înainte Simo avea un stil destul de defensiv, aşteptând de multe ori greşeala adversarelor, acum în multe momente ea e cea care intră în controlul punctului, căutând loviturile decisive.
"Simona Halep a rescris dicționarul tenisului. Trebuie să o urmărești cu atenție să vezi cum termeni precum recuperarea, counterpuncher sau trecerea de la defensivă la ofensivă au căpătat un sens foarte diferit. Pentru început, este ușor să crezi că înălțimea o face în mod natural mai puțin probabil să fie agresivă sau puternică. Dar de ce? În mod repetat am văzut cum înălțimea nu este atât de importantă, având în vedere exemplele lui Maureen Connolly, Chris Evert, Tracy Austin și Jennifer Capriati.
În timp ce Halep concurează în era în care jucătoarele sunt mai înalte și probabil mai puternice, tenisul nu este doar un joc de înălțime și de forță, ci mai degrabă de mișcare și sincronizare. Halep joacă tenisul de astăzi. În plus, Halep a redefinit și termenul îndrăzneț din tenis. Ea nu are nevoie să se limiteze doar la loviturile de forehand și backhand", a scris Tennis Magazine, potrivit ziare.com.
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
ACUM 21 ORE

Simona Halep și transformarea frustrărilor în lucruri pozitive

Halep creează emoție pe teren, chiar și în momentele în care nu pare conectată 100% la partide. Din dorința de a face lucrurile cât mai bine, românca de multe ori se grăbește, dar și acest lucru generează trăiri intense pe arenele unde evoluează. Ce este cel mai important pentru câștigătoarea de la Wimbledon e că nu mai intră în panică atât de des și nu se mai lasă măcinată de greșeli: campioana noastră a învățat să gestioneze erorile și să transforme fiecare punct sau partidă pierdută. Ea are în acest moment capacitatea să extragă lucrurile pozitive din fiecare experiență trăită pe terenul de tenis, o caracteristică a super-campionilor.
"Da, poate fi prea perfecționistă. Se poate grăbi repede între puncte, încât pare în unele momente că vrea doar să iasă de pe teren. Dar important este că lui Halep îi pasa întotdeauna și oferă publicului senzația că participă activ la ce se întâmplă pe teren. A învățat să își canalizeze emoțiile către ceva pozitiv. Apoi, să vorbim și despre personalitatea ei. Unii fani WTA își doresc să fie mai implicată din punct de vedere al măsurilor luate în circuit. Dar admirăm onestitatea ei, simțul umorului și rezistența ei", a completat sursa citată.
Începând cu 11 mai o putem revedea pe Simona Halep pe TV, în exclusivitate pe Eurosport 1, în cadrul Player’s Cut.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
ACUM O ZI
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
IERI LA 17:02