Campioană anul acesta la Wimbledon, Simona Halep a declarat în mai multe rânduri că nu s-ar muta niciodată din România pentru că prețuiește foarte mult țara în care s-a născut, crescut și dezvoltat, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. Tot mai des în ultima vreme, jucătorii de tenis aleg să își mute reședința departe de locul în care s-au născut, departe de țara în care s-au născut.
Jurnaliștii de la Tennis Head au remarcat că Simona Halep nu este la fel și au subliniat faptul că fostul lider mondial din WTA își iubește foarte mult țara. Ea a precizat în mai multe rânduri că de abia așteaptă de fiecare dată să revină în România, alături de familia ei și de cei dragi.

Simona Halep și iubirea pentru țară

Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
ACUM 23 MINUTE
Simona le-a povestit americanilor de la Tennis Head că se simte puternică pentru că aparține de România, iar că secretul ei consituie în familia de români pe care o are mereu alături: "Sunt din România, am fost născută acolo și văd asta ca pe un lucru pozitiv. Am avut succes în tenis fără să am un mare sistem în spate, ceea ce mă face să mă simt mai puternică. Simt că aparțin României. Este mereu o plăcere să mă întorc acolo. De fiecare dată când vreau să-mi încarc bateriile mă duc acasă. Oamenii fac din România un loc mai bun".
Americanii au remarcat cu ușurință cât de mult își apreciază Simona țara, cu bune, dar și cu rele: "Simona Halep nu a dorit niciodată să trăiască altundeva decât în țara natală și a câștigat Wimbledon în această vară cu o echipă construită în jurul compatrioților ei. În lumea multinațională și multiculturală a tenisului, Simona este o excepție. Majoritatea jucătorilor din țări mici precum România, în special cei care provin din țări în care iernile pot fi dificile, se mută în locații călduroase, multe dintre ele paradisuri fiscale. Echipele lor sunt formate, în schimb, din oameni ce provin din toate locurile lumii, până într-un punct în care lucrează cu antrenori ce provin din afara țării lor. Simona Halep, în schimb, nu a vrut niciodată să rupă legăturile cu țara natală. A fost stabilită mereu în România și în întreaga carieră s-a înconjurat de compatrioții ei. Când a câștigat Wimbledon în vară, antrenorul ei, preparatorul fizic, fizioterapeutul și agentul erau cu toții români".
Australian Open
Barbara Schett, impresionată de Simona Halep. Ce a remarcat expertul Eurosport la româncă
ACUM 2 ORE
Australian Open
Anunţul făcut de Osaka, după ce a fost eliminată de eleva lui Cahill, deşi a avut 2 mingi de meci
ACUM 2 ORE