Ion Țiriac a avut o carieră impresionantă în tenis ce a inclus 22 de turnee câștigate la dublu. După retragere, el a fost manager pentru Ilie Năstase, Mary Joe Fernández, Guillermo Vilas, Marat Safin, Steffi Graf, Goran Ivanišević și, cel mai important, Boris Becker.
Pe Boris Becker l-a ajutat să urce până pe primul loc în clasamentul ATP, fiindu-i antrenor de la jumătatea anilor 80 până în 1993. După întoarcerea în România și-a construit un imperiu ce în prezent conține Tiriac Holdings, TiriacAIR, HVB Tiriac Bank, Allianz-Tiriac Asigurari Romania, TiriacAuto, Tiriac Leasing și Tir Travel.
El a devenit cel mai bogat om din sport, însă de curând a fost detronat de legendarul Michael Jordan. Spre suprinderea americanilor, care nu aveau foarte multe date despre omul de afaceri român. Și, ca atare, nu se așteptau să fie atât de sus în top, gândindu-se probabil că sportivii cu o notorietate superioară s-ar regăsi printre cele mai bogate personalități din lumea sportului.
Tenis
Roger Federer și moștenirea lăsată unui jucător din circuitul ATP! "Îi datorez atât de multe"
ACUM 15 ORE
"Surprinși să-i vedeți numele atât de sus pe listă? Nu sunteți singurii. Ion Țiriac nu are un nume răsunător, dar succesul său ca om de afaceri după retragerea din sport l-a transformat într-unul dintre cei mai bogați oameni de sport din lume. De fapt, a fost cel mai bogat om de sport din lume până anul acesta, când Michael Jordan l-a depășit", notează Sports Casting.

Michael Jordan și averea lui impresionantă

În 2007, Țiriac a depășit pragul de 1 miliard de dolari avere, fiind al 840-lea cel mai bogat om din lume. A fost însă în permanență cel mai bogat fost sportiv. Până acum. Cei de la Forbes scriu astăzi că Ion Țiriac a fost depășit pentru prima dată de un alt fost sportiv. Numele lui: Michael Jordan! Un nume care nu mai are nevoie de prezentare reușind să scrie istorie în baschet: de 2 ori All-American apoi campion NCAA. Cel mai bun debutant în NBA. De 6 ori campion în NBA. De fiecare dată în acele sezoane cu titlu a fost declarat MVP-ul finalei NBA. De 5 ori jucătorul sezonului.
Michael Jordan a fost primul sportiv din istorie care a câștigat peste 30 de milioane de dolari pe sezon. Contractele de sponsorizare i-au adus 500 de milioane de dolari între 2002 și 2012. A devenit miliardar în 2014. Averea lui a continuat să crească, atingând pragul de 1.5 miliarde de dolari în 2018 și 1.9 miliarde în 2019. Însă mereu a fost sub Ion Țiriac, până acum.
Sfârșitul anului 2019 și începutul lui 2020 nu a fost blând pentru Ion Țiriac, averea estimată a acestuia fiind de 1.2 miliarde de dolari. În schimb, începând cu aprilie 2020, averea lui Michael Jordan este estimată la 2.2 miliarde de dolari, fiind pentru prima dată cel mai bogat om de sport din lume.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
ACUM 17 ORE
Tenis
Darren Cahill și Patrick Mouratoglou, mesaje emoționante după moartea lui Nick Bollettieri
ACUM 20 ORE