Săptămâna magică a Anei Bogdan s-a încheiat, din păcate, cu un eșec. Aflată la prima sa finală WTA din carieră, sportiva noastră nu a reușit să se ridice decât în puține momente la valoarea Carolinei Garcia, care traversează o formă de vis.
Primul set a început rău pentru Ana Bogdan, franțuzoaica distanțându-se la 3-0 rapid, după ce a făcut breakul în gameul secund. Sportiva din Sinaia nu s-a descurajat și a început să dea drumul la braț mult mai bine, semn că presiunea s-a risipit. Astfel, Ana a recuperat breakul cedat, însă imediat Garcia s-a distanțat la 4-2, după ce a făcut iar un break.
La 5-3, sportiva din Hexagon a servit pentru set, dar prahoveanca a arătat că poate să evolueze excelent în momentele cheie și a mai recuperat o dată breakul. Insuficient, pentru că imediat a cedat din nou pe propriul serviciu, pierzând prima manșă cu 6-4.
Wimbledon
Rod Laver surprinde! De ce crede că nu a reușit Kyrgios să-l învingă pe Djokovic la Wimbledon
ACUM 22 MINUTE
3 mingi de break a avut Caroline Garcia în primul set cu Ana Bogdan, toate convertite.
Setul secund nu a avut istoric, reprezentanta noastră fiind dominată clar de adversară. Aceasta a reușit breakul la 2-1 și de atunci nu a mai cedat vreun game, închizând meciul după o oră și 23 de minute.

Ana Bogdan, pe 75 WTA după finala de la Varșovia

Înfrângerea nu ar trebui să umbrească o săptămână de vis pentru Ana Bogdan, care, odată cu finala de la Varșovia, şi-a asigurat un cec de 19.750 de dolari şi 180 de puncte WTA. Românca nu mai atinsese "careul de ași" al unui turneu WTA 250 din 2018, când ajungea în penultimul act la două turnee consecutive, Monterrey şi Bogota, astfel că există toate premisele pentru o a doua parte de 2022 de excepție.
Grație performanțelor din capitala Poloniei, Ana Bogdan va urca de pe locul 108 până pe 75 WTA, de luni, cu 780 puncte. Vorbim de o poziție foarte apropiată de cea mai bună din cariera sa. În iunie 2018, jucătoarea născută în Sinaia bifa cel mai bun loc din clasament, 59 WTA.
În ceea ce o privește pe Caroline Garcia, aceasta e într-o perioadă de grație și a confirmat asta încă o dată în ultimul act. Sportiva din Hexagon are 18 din ultimele 21 de meciuri câștigate, perioadă în care a învins la Bad Homburg și a jucat optime de finală la Wimbledon.
Garcia a jucat a 12-a finală din carieră, având un procentaj excelent când a ajuns să evolueze cu "trofeul pe masă". Astfel, sportiva din Hexagon a câștigat 9 din cele 12 partide în care a luptat pentru trofeu. Punctele aferente turneului câștigat la Varșovia o vor urca pe franțuzoaică până pe locul 32, peste Irina Begu și Sorana Cîrstea (locurile 34 și 36). La cum joacă în această perioadă, sportiva de 28 de ani se anunță "o nucă tare" la US Open și poate visa la revenirea în TOP 10 WTA. Ea a fost a 4-a în lume în 2018, când a reușit semifinale la Stuttgart și Madrid și sferturi la Dubai, Doha, Roma, Montreal, New Haven și Tokyo.
Tenis
Iga Swiatek își strigă nemulțumirea: "Nu confirm că voi reprezenta Polonia!" Decizia liderului WTA
ACUM 2 ORE
Tel Aviv Watergen Open
Novak Djokovic a rupt tăcerea la Tel Aviv despre accidentarea de la mână: "Acum bat în lemn!"
ACUM 4 ORE