Ana Bogdan a fost învinsă dramatic de ucraineanca Daiana Yastremska, în trei seturi, cu 3-6, 7-6 (7), 7-6 (7), marţi seara, în prima rundă a turneului WTA 250 de la Lyon, dotat cu premii totale de 193.127 de euro. Ana Bogdan (29 ani, 97 WTA) s-a înclinat la capătul unui meci-maraton care a durat trei ore şi 5 minute.
După meci, sportiva noastră a dat dovadă de mare caracter și a vorbit la superlativ despre adversară, care se află într-o situație extrem de grea, din cauza conflictului din Ucraina.
Pentru reacția pe care a avut-o la finalul partidei, Ana Bogdan a fost lăudată de antrenoarea Rennae Stubbs. Aceasta a postat un mesaj pe contul său de Twitter, în care a atras atenția asupra gestului făcut de româncă după meci, în ciuda faptului că tocmai fusese învinsă.
Tenis
Ana Bogdan s-a calificat în semifinalele turneului de la Paris! Victorie muncită cu Magdalena Frech
13/05/2022 LA 10:49
"Este un moment cu adevărat minunat și pot spune câtă clasă la fileu din partea Anei Bogdan! Sunt lucruri mult mai importante acum... Felicitări, doamnelor!", a notat Rennae Stubbs.
Citește și:

ANA BOGDAN, DEZVĂLUIRI CU LACRIMI ÎN OCHI DESPRE YASTREMSKA

Joi, la revenirea din Franța, Ana Bogdan a oferit un interviu exclusiv pentru Eurosport în care a vorbit despre cel mai dificil meci din întreaga carieră, pe care nu-l va uita niciodată.
Printre altele, românca a declarat ce a simțit în timpul partidei și de ce nu a reușit să se mobilizeze și să obțină puncte care îi păreau la îndemână, mărturisind și ce i-a spus Dayanei Yastremska la fileu, după încheierea meciului.
"I-am spus în primul rând că o felicit din toată inima pentru cum a luptat și pentru cum a jucat. Ea plângea și-mi spunea cât îi e de greu. I-am spus că știu că și mie îmi era. Cumva am împărțit emoțiile alea cu ea. I-am spus că e puternică și că-i va merge foarte bine și-n următoarele meciuri și să nu-și facă griji pentru că e cineva acolo sus care e lângă ea.
Îi doresc din tot sufletul să meargă până în finală și să câștige turneul. Din prima i-am dorit foarte mult bine. A fost totul natural. Ok, suntem adversare, dar momentul ăsta e mai mult decât un meci de tenis. E ceva între 2 suflete, între 2 oameni și e o altfel de luptă, și atunci mi-am dat seama că sunt pe teren, lupt, dar că las capul în joc în fața ei. Situația ei, viața ei era în pericol. Nu am putut să lupt cu adevărat împotriva ei", a afirmat Ana Bogdan pentru Eurosport.

#ETalks cu Ana Bogdan, după cel mai greu meci al carierei, cu Dayana Yastremska la Lyon

TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul
Ana Bogdan, în turul doi la Istanbul, dupo o victorie în minim de seturi contra Anei Konjuh
19/04/2022 LA 18:15
Tenis
Ana Bogdan, victorie mare la Marbella! A învins-o pe fosta ocupantă a locului 19 WTA și e în optimi
29/03/2022 LA 18:16