Ana Bogdan a avut un meci dificil în fața sportivei din Rusia, care i-a pus probleme mai ales în prima parte a partidei, când a avut o minge de set. Românca și-a menținut calmul până la final și a reușit să obțină victoria, după două ore și 16 minute de joc.
Tenismena din România a vorbit la finalul partidei despre disputa ei cu Astakhova și le-a mulțumit celor prezenți în arenă, dar a și ținut să o felicite pe rusoaică.
"Mulțumesc, mi-ați dat extrem de multă energie și astăzi, sincer, datorită vouă am mers mai departe, pentru că singură n-aș fi reușit. A fost un meci intens, o felicit pe Darya pentru jocul pe care l-a făcut: 'Congrats, Darya, for a great tournament this week.'
Western & Southern Open
Simona Halep, o luptătoare înnăscută! Ce a spus după lupta incredibilă cu Potapova de la Cincinnati
ACUM 16 MINUTE
Are tot viitorul în față și îi doresc mult succes în continaure. Mi-a dat de lucru astăzi, dar sunt foarte fericită că am reușit să merg mai departe. Nu puteți să vă imaginați cât de mult înseamnă pentru mine să joc prima mea finală în România", a declarat Ana Bogdan, la microfonul Digi Sport.
Românca a vorbit și despre condițiile de joc mai puțin plăcute, fiind nevoită să suporte o căldură deranjantă pe tot parcursul partidei.
"Astăzi nu a fost o zi extrem de reușită pentru mine, din cauză că nu m-am simțit bine. Cred că a fost și căldura de vină, amețeam foarte tare la un moment dat și nu reușeam să focalizez foarte bine terenul și mingea. La un moment dat mi-a fost și puțin rău, dar am trecut peste, am luptat și vă mulțumesc mult încă o dată pentru toată susținerea pe care mi-o dați."
Citește și:

Ana Bogdan, într-o formă extraordinară

Tenismena de 29 de ani trece printr-o perioadă foarte bună, după ce a ajuns în a doua finală în decurs de o singură săptămână. Duminica trecută, Ana Bogdan s-a aflat în ultimul act al turneului de la Varșovia, pe care a pierdut-o însă în fața Carolinei Garcia.
Românca a vorbit despre performanța ei și a numit persoanele care o ajută să lupte în continuare, iar la final a făcut o declarație cu privire la finala de mâine.
"Ar fi pentru prima dată când aș câștiga un turneu WTA aici, în România și ar fi cel mai special turneu pentru mine din toată cariera. Dar indiferent de rezultat eu mă bucur foarte mult că am venit aici, mă bucur că am jucat acest turneu, mă bucur că sunt aici alături de voi și că joc acasă.
În ultima perioadă am avut de luptat cu anumite lucruri mentale mai ales și am lucrat pe această parte ca să devin din ce în ce mai bună și uite că lucrurile merg foarte bine. Nu am un antrenor în acest moment, însă am oameni alături de mine care mă susțin. Ioana, sora mea, Alex, fizioterapeutul meu și părinții mei, familia, prietenul meu, Simone.
L-am văzut de acum două zile [trofeul] și este foarte deosebit. Aștept cu nerăbdare să îl țin în mâini."
Ana Bogdan se va lupta pentru trofeul Challenger de la Iași cu Panna Udvardy sau Maja Chwalinska.
Western & Southern Open
Campionul de la Montreal, OUT în turul 1 la Cincinnati! Kecmanovic, victorie mare cu Carreno-Busta
ACUM 2 ORE