Anastasia Pavlyuchenkova, numărul 14 WTA și cea mai bine clasată jucătoare din Rusia, a făcut un apel către toți sportivii ruși. Într-o intervenție la CNN, rusoaica a declarat că își dorește ca mai mulți sportivi din țara sa să vorbească despre războiul din Ucraina și că se teme pentru viitor:
"Îmi provoacă frică, sunt confuză (...). Nu pot decât să vorbesc. Nu pot decât să sper că mai mulți sportivi vor vorbi despre această situație. Nu sunt politician, sunt doar o femeie care joacă tenis profesionist. Încerc doar să vorbesc, să îmi exprim punctul de vedere. Nu vreau violență. Vrem doar pace și iubire și să se oprească războiul.
Roland-Garros
Roland-Garros : Novak Djokovic vs Yoshihito Nishioka
ACUM 2 ORE
Mă tem pentru viitor. Trebuie să ne gândim și la copiii noștri. Vreau un viitor pentru copii (...). Nu vreau să fiu egoistă și să vorbesc despre cariera mea, nu este vorba despre sport și tenis în acest moment. (...) Este vorba despre viitor și despre viețile noastre", a declarat Pavlyuchenkova la CNN.
Intervenția Anastasiei Pavlyuchenkova la CNN a avut loc prin Skype, ea fiind în acest moment la Dubai.
Citește și:

Federațiile din Rusia și Belarus, suspendate de ITF

Federația Internațională de Tenis a anunțat că suspendă Federația Rusă de Tenis și Federația de Tenis din Belarus, anulând toate evenimentele din aceste țări. Rușii sunt campionii en-titre atât ai Cupei Davis, cât și ai Cupei BJK.
În acest moment, jucătorilor din Rusia și Belarus li se va permite în continuare să concureze la evenimente internaționale de tenis din circuit și la Grand Slam. Cu toate acestea, ei nu vor concura sub numele sau steagul Rusiei sau Belarusului pentru o perioadă nedeterminată.
Roland-Garros
Roland-Garros : Petra Kvitova vs Anna Bondar
ACUM 3 ORE