Ancheta, limitată la un grup preselecţionat de jucători care nu nu mai sunt în activitate, a primit 46.000 de voturi, din care Ferrer a obţinut 26,6 la sută, în timp ce argentinianul David Nalbandian a întrunit 16,5 la sută din voturi şi chilianul Marcelo Ríos 12,65 la sută.
Top 5 este completat de francezii Jo-Wilfred Tsonga şi Henri Leconte.
Wimbledon
Marele Pat Cash, atac fără precedent la Nick Kyrgios: "Circul aboslut s-a stabilit în tenis!"
ACUM 31 MINUTE

Ferrer, o carieră însumată într-un cuvânt: devotament

Ferrer, a cărui carieră profesionistă s-a derulat din 2000 până în 2019, a fost un model de perseverenţă şi a ajuns în 2013 în finala de la Roland Garros, pe care a pierdut-o în faţa lui Rafael Nadal, el ajungând în acel an pe locul 3 mondial.
Ferrer a câştigat şi trei ediţii ale Cupei Davis cu Spania şi a fost finalist la Masters în 2007, fiind învins de Roger Federer.
În redacția ziarului L'Equipe, cele mai multe voturi le-a primit David Nabaldian, urmat de Ferrer, Tsonga, slovacul Miroslav Mecir şi cehul Tomas Berdych şi argentinianul Guillermo Coria la egalitate.
Nalbandian, care a activat între 2000 şi 2013, este considerat unul dintre cei mai de clasă jucători ai generaţiei sale, dar şi printre cei mai ghinionişti, fiind nevoit să se retragă înainte de vreme din cauza accidentărilor. El a fost finalist la Wimbledon în 2002 şi semifinalist la patru turnee de Mare Şlem. De asemenea, a disputat trei finale de Cupa Davis, dar toate pierdute.
Sursa:
https://i.eurosport.com/2022/06/02/3386328.jpg
Wimbledon
Elevul lui Darren Cahill, "avertisment" pentru Djokovic la Wimbledon: "Mă voi distra pe teren!"
ACUM O ORĂ
Wimbledon
Wimbledon, ziua 9, LIVE BLOG | Halep, Anisiomova, Nadal și Kyrgios, în acțiune la All England Club
ACUM O ORĂ