În mai 2017, lumea tenisului primea cu entuziasm anunțul colaborării dintre Novak Djokovic și Andre Agassi. Sârbul tocmai pierduse finala Masters-ului de la Roma în fața mult mai tânărului Alex Zverev și încerca o mutare decisivă pentru a-și spori șansele în cursa de apărare a titlului de la Roland Garros, în condițiile în care după relizarea “Nole Slam”-ului mai jucase doar o finală la US Open și fusese eliminat de două ori în prima săptămână în Grand Slam-uri. În același timp, tenisul saluta revenirea în prim-plan a fiului rebel din Los Angeles, un rock-star al sportului alb destul de discret după retragerea din 2006.
Parteneriatul Agassi – Djokovic nu a rezistat însă nici măcar un an. Andre a plecat cu puține cuvinte și explicații. Sârbul nu performase în mandatul său, din contră – a fost în cădere liberă, părăsind Top 10-ul, s-a accidentat, iar sferturile de finală în Slam-uri deveniseră un prag de nedepășit. Iar în ultimii doi ani, lumea tenisului a așteptat o explicație detaliată din partea lui Agassi, cel care a avut curajul să scrie o biografie precum “Open”. Dincolo de concluzia că în cazul Djokovic a fost “nepotrivire de caractere și viziune”.
Andre Agassi, jucător cu opt titluri de Grand Slam în palmares, a vorbit despre motivele încetării colaborării cu Djokovic, una care nu a atins așteptările vreuneia dintre părți, la un eveniment la care a fost invitat alături de soția sa, Steffi Graf, "Hindustan Times Leadership Summit", notează publicația "Essentially Sports".
Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
ACUM 16 ORE

Agassi, detalii despre colaborarea cu Novak Djokovic

Andre Agassi, acum în vârstă de 50 de ani, a explicat în primă fază că în momentul în care a acceptat să îi devină antrenor lui Djokovic, misiunea sa a fost aceea de a-I reda acestuia “motivul pentru care să lupte și să se implice”.
Americanul accentuează că era o chestiune de mental, pentru că "Novak nu uitase peste noapte cum să joace tenis", considerând totodată că, până la urmă, plecarea sa a reușit să reprezinte tocmai declicul pe care încercase să îl producă, fără success, din lojă, sârbul regăsindu-și la scurt timp determinarea arhi-cunoscută și tenisul performant în condiții de adversitate. "Provocându-l prin faptul că nu am mai lucrat cu el, dându-i un motiv să aibă din nou ceva de demonstrat, s-a întors la ceea ce reprezintă esența lui. Ca 'Rocky'. A revenit la lupta lui. De asta avea nevoie. Probabil că aș fi putut să îl zgândăr puțin mai tare și puțin mai devreme", a concluzionat Agassi.
Interesant este faptul că americanul nu a mai acceptat vreun alt joc de antrenor pe circuit după despărțirea de Novak Djokovic.
Tenis
Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic
IERI LA 12:36
US Open
"Sfârșitul unei ere!" Verdictul lui Woodbridge privind carierele lui Djokovic, Nadal și Federer
IERI LA 05:16