În mai 2017, lumea tenisului primea cu entuziasm anunțul colaborării dintre Novak Djokovic și Andre Agassi. Sârbul tocmai pierduse finala Masters-ului de la Roma în fața mult mai tânărului Alex Zverev și încerca o mutare decisivă pentru a-și spori șansele în cursa de apărare a titlului de la Roland Garros, în condițiile în care după relizarea “Nole Slam”-ului mai jucase doar o finală la US Open și fusese eliminat de două ori în prima săptămână în Grand Slam-uri. În același timp, tenisul saluta revenirea în prim-plan a fiului rebel din Los Angeles, un rock-star al sportului alb destul de discret după retragerea din 2006.
Parteneriatul Agassi – Djokovic nu a rezistat însă nici măcar un an. Andre a plecat cu puține cuvinte și explicații. Sârbul nu performase în mandatul său, din contră – a fost în cădere liberă, părăsind Top 10-ul, s-a accidentat, iar sferturile de finală în Slam-uri deveniseră un prag de nedepășit. Iar în ultimii doi ani, lumea tenisului a așteptat o explicație detaliată din partea lui Agassi, cel care a avut curajul să scrie o biografie precum “Open”. Dincolo de concluzia că în cazul Djokovic a fost “nepotrivire de caractere și viziune”.
Andre Agassi, jucător cu opt titluri de Grand Slam în palmares, a vorbit despre motivele încetării colaborării cu Djokovic, una care nu a atins așteptările vreuneia dintre părți, la un eveniment la care a fost invitat alături de soția sa, Steffi Graf, "Hindustan Times Leadership Summit", notează publicația "Essentially Sports".
Tenis
Djokovic, numit cetățean de onoare al unui oraș din Muntenegru! Cum a fost întâmpinat liderul ATP
ACUM 15 ORE

Agassi, detalii despre colaborarea cu Novak Djokovic

Andre Agassi, acum în vârstă de 50 de ani, a explicat în primă fază că în momentul în care a acceptat să îi devină antrenor lui Djokovic, misiunea sa a fost aceea de a-I reda acestuia “motivul pentru care să lupte și să se implice”.
Americanul accentuează că era o chestiune de mental, pentru că "Novak nu uitase peste noapte cum să joace tenis", considerând totodată că, până la urmă, plecarea sa a reușit să reprezinte tocmai declicul pe care încercase să îl producă, fără success, din lojă, sârbul regăsindu-și la scurt timp determinarea arhi-cunoscută și tenisul performant în condiții de adversitate. "Provocându-l prin faptul că nu am mai lucrat cu el, dându-i un motiv să aibă din nou ceva de demonstrat, s-a întors la ceea ce reprezintă esența lui. Ca 'Rocky'. A revenit la lupta lui. De asta avea nevoie. Probabil că aș fi putut să îl zgândăr puțin mai tare și puțin mai devreme", a concluzionat Agassi.
Interesant este faptul că americanul nu a mai acceptat vreun alt joc de antrenor pe circuit după despărțirea de Novak Djokovic.
Tenis
BBC: Discrepanțele găsite în testele Covid ale lui Nole. Familia Djokovic refuză să comenteze
ACUM 18 ORE
Australian Open
Nadal, după calificarea în finala la Australian Open: "Un singur lucru contează pentru mine acum"
IERI LA 06:55