Andreea Amalia Roșca a triumfat în turneul ITF din Antalya, un turneu cu premii totale de 15.000 de dolari. În marea finală, Andreea Roșca a învins-o pe Anastasia Nefedova, din Statele Unite ale Americii, ocupanta locului 568 WTA, favorita numărul 4 la competiția din Turcia. Andreea s-a impus, scor 6-4, 7-5, după aproape două ore de joc.
Pe tot parcursul turneului, Andreea nu a cedat decât un singur set, însă a beneficiat de abandonul Nataliei Siedliska în penultimul act. Ea ocupă în prezent locul 677 în clasamentul WTA și va împlini în luna martie 21 de ani. Are deja 6 titluri ITF în carieră, toate obținute pe zgură, suprafața ei preferată. În 2018 a atins cea mai bună clasare în ierarhia WTA, pe locul 210. În Turcia, Andreea Roșca a trecut în primul tur de Andreea Prisăcariu (690 WTA), în turul doi de Ayaka Okuno (772 WTA), Josephine Steur, Natalia Siedliska (575 WTA) și Anastasia Nefedova (568 WTA).

Povestea impresionantă a Andreei Roșca

Roland-Garros
Alexander Zverev - Brandon Nakashima - Roland-Garros
ACUM O ORĂ
Andreea a trecut prin multe încercări grele, accidentări din care credea că nu va mai reveni niciodată și o malformație concenitală care i-a pus în pericol dezvoltarea normală și care a dus-o pe masa de opreație la doar doi ani. Este vorba despre laba piciorului drept, care nu se afla în poziție firească, iar fără intervenția chirurgicală, ea nu ar mai fi putut să meargă. Nu putem aduce în discuție activități ca alergatul sau practicarea unui sport, oricare ar fi acela, în niciun caz un sport de performanță.
În 2018, Andreea a vorbit într-un interviu acordat pentru Treizecizero despre greutățile pe care le-a întâmpinat de-a lungul carierei: “În 2016 am avut o ruptură de tendon și m-am operat. Medicii mi-au spus că ar trebui să uit de tenis. Dar am reușit să mă recuperez, după ce făceam și câte 5 ore de recuperare pe zi. După patru luni am început să merg, după șase luni să joc din nou. Dar anul acela a fost pierdut. La un moment dat m-am și lăsat de tenis. Apoi am avut câteva probleme de familie, a fost o perioadă grea, mai ales că a venit după ce mi-am rupt tendonul. Dar apoi mi-am concentrat toată atenția asupra tenisului. Probabil de aceea m-am maturizat, am trecut prin momente dificile care m-au întărit și m-au ambiționat să merg mai departe. Când m-am apucat din nou, am schimbat și antrenorul. Domnul Ionuț Moldovan m-a ajutat foarte mult, iar de când am început să lucrăm împreună, a fost foarte bine”, a spus ea.

Slideshow

Andreea Roșca, marea speranță a tenisului românesc

16 imagini

Mai mult, Andreea a vorbit și despre performanțele celorlalte românce și despre cum o motivează pe ea rezultatele foarte bune înregistrate la cel mai înalt nivel: “Mă ambiționează când văd jucătoarele românce că muncesc și reușesc. Nu simt o presiune sau o încărcătură, le iau ca exemplu. O admir mult pe Simona Halep, pentru că e foarte puternică, și emoțional, și fizic. Muncește foarte mult și o apreciez enorm pentru asta. Îmi place mult, mult cum luptă pe teren, e admirabil. Am realizat că tenisul nu se poate face decât dacă îl faci cu plăcere și te dedici 100%. Trebuie să fii concentrat și să-ți vezi de treabă. Tenisul nu e doar antrenamentul de pe teren. E un stil de viață”.

Idolul copilăriei și obiectivele mărețe pe care și le-a setat

Andreea a lucrat de la începutul carierei până la 14 ani cu domnul antrenor Paul Bozdoc, omul care a format-o. Sub îndrumarea tehnicianului român, Andreea a ajuns numărul 1 în calsamentul Tennis Europe U14. Andreea Roșca a admirat-o dintotdeauna pe Maria Sharapova pentru stilul ei de joc, pentru că “joacă foarte agresiv şi arată cel mai bine pe teren din toate punctele de vedere”. “Într-o zi bună, când îmi merge reverul, dau bine şi cu dreapta, şi cu serviciul. Când nu prea merge atacul, reuşesc să ţin mingea în teren”.
Andreea nu zăbovește cu planurile de viitor, ea vrea să ajungă în Top 10 și să ajungă într-o finală de Grand Slam. Pentru atingerea acestor obiective, Andreea participă la tot mai multe turnee ITF de senioare și țintește ascensiunea în clasamentul WTA pentru a se putea prezenta la cât mai multe turnee de categorie suprioară în vederea acumulării experienței.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Rafael Nadal, cuvinte uriașe despre unchiul Toni, înaintea unui joc cu un puternic impact emoțional
ACUM 2 ORE