Duelul a avut loc la turneul de la Hamburg, pe vremea când campionul elvețian avea numai 18 ani și se afla pe locul 40 mondial. Pavel s-a impus în 2 seturi (scor 6-4, 6-3), devenind primul și ultimul jucător român care reușește să-l învingă pe Federer într-un meci oficial.
Per total, cei doi s-au întâlnit de 8 ori, însă meciul din optimile turnelului din Germania a fost singurul care s-a soldat cu victoria românului.

Andrei Pavel: "L-am lucrat la psihic pe Roger Federer"

Tenis
BREAKING NEWS | ATP: Se va juca fără puncte în clasament la Wimbledon
ACUM 14 ORE
Într-un interviu oferit pentru Cuget Liber, Andrei Pavel a mărturisit că a știut cum să-l influențeze pe Federer din punct de vedere mental. Elvețianul conducea la un moment dat cu 3-0, însă fostul nostru jucător a reușit să revină și să câștige confruntarea.
"Am simţit pe pielea mea forţa pe care o arăta (n.r. - Roger Federer). Cred că am câştigat şi din cauza faptului că el nu stătea prea bine din punct de vedere mental. Ţin minte că m-a condus cu 3-0 şi apoi am câştigat multe game-uri la rând. L-am lucrat la psihic. În acelaşi turneu l-am bătut şi pe Juan Carlos Ferrero care era un alt nume mare din tenis. În cariera mea am întâlnit foarte mulţi jucători de top. Andre Agassi, Rafael Nadal, Andy Roddick, Novak Djokovic şi mulţi alţii.
Federer m-a bătut apoi la Bucureşti de 4 ori în 3 luni. Roger este Roger. Este un jucător mega-complet, mega-talentat şi nu îl poţi compara cu prea multe persoane. Atunci când l-am învins nu m-am gândit că va ajunge cel mai bun tenismen din istorie.", a povestit Andrei Pavel, pentru CugetLiber.

Cea mai bună clasare a lui Andrei Pavel - locul 13 mondial

Retras din tenis în urmă cu 11 ani , Andrei Pavel a bifat cea mai mare performanță în 2002, când a ajuns până în sferturile de finală la Roland Garros. De-a lungul carierei, fostul jucător român a câștigat 3 turnee ATP, iar cea mai bună clasare în ierarhia mondială a fost locul 13, ocupat la finalul anului 2004.
Roland Garros
România intră în luptă cu 7 jucătoare la Roland Garros! Buzărnescu a prins tabloul principal
ACUM 14 ORE
Roland Garros
Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea pe tabloul principal de la Roland Garros
ACUM 16 ORE