În vârstă de zece ani, Andrei Radu este un star în devenire, extrem de pasionat de tenis și fan înfocat al lui Rafael Nadal, pe care-l admiră pentru ambiția pe care o arată marele campion spaniol pe terenul de tenis. Puștiul care anunță a avea un viitor strălucitor în tenisul mondial masculin s-a întâlnit luni cu cea mai bună tenismenă a României, Simona Halep.
https://i.eurosport.com/2020/06/08/2829807.jpg
Ambii se antrenează în această perioadă post-pandemie la ATH - Academia de Tenis din Herăstrău. Andrei s-a dovedit a fi extrem de încântat de întâlnirea cu dubla campioană de Grand Slam din Constanța: "Astăzi am avut plăcerea să o urmăresc la antrenament pe Simona Halep la doi ani distanță de turneul câștigat de ea la Roland Garros, când am încurajat-o din tribune la semifinala câștigată împotriva lui Garbine Muguruza. Mulțumesc, Simona, și mult succes, abia așteptăm să te revedem în competițiile oficiale!”, a scris Andrei Radu pe pagina personală de Facebook.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35

Andrei Radu, interviu pentru Eurosport

Andrei a venit în studioul Eurosport în luna februarie a acestui an și a fost însoțit de tatăl lui, Alexandru Radu, care este implicat în domeniul IT și care ne-a spus că fiul lui are deja în spate o mica armată (după modelul surorilor Williams) care se îngrijește de evoluțiile fiului lui pe terenul de tenis. Andrei se pregătește la Tenis Club Champion București, este antrenat de Paul Franciuc, face pregătire fizică alături de Dan Cristea și pregătire mentală cu Andreas Hniatiuc.

Interviu exclusiv cu Andrei Radu, copilul de 9 ani care vrea să-i calce pe urme lui Nadal

Andrei ne-a vorbit despre faptul că idolul lui este Rafael Nadal și despre jucătorii români care-i plac din România: “Aș vrea să schimb câteva mingi cu Nadal. Dintre jucătorii români îmi plac Simona Halep și Marius Copil. Vreau să câștig la Roland Garros. Sper că se va întâmpla asta, mă voi simți bine. (Cum se va simți dacă va auzi imnul României la Roland Garros) Mă voi simți fericit, mândru și fericit că am muncit”.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
20/05/2022 LA 08:13
Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
19/05/2022 LA 18:22