În primul set al finalei de la Sankt Petersburg niciunul dintre cei doi jucători nu a reușit să câștige contra serviciului, astfel că s-a ajuns în tie-break. Coric a reușit primul minibreak și s-a distanțat la 5-2, dar apoi Rublev a avut o serie excelentă, de 5 puncte consecutive, închizând setul în favoarea sa.

Setul secund a început în aceeași notă de siguranță în spatele seviciului, dar la scorul de 2-2 Rublev a rupt echilibrul. Break-ul reușit de rus a fost suficient, acesta neavând probleme în a-și face serviciul în restul meciului și a se impuneîn final cu 7-6/6-4, după o oră și 40 de minute de joc.

Tenis
"Tenisul m-a salvat. Moartea a fost mereu prezentă în jurul meu." Povești de pe terenurile secundare
ACUM 2 ORE

Așadar, Rublev a reușit să meargă până la capăt în turneul din țara natală, unul în care nu a pierdut decât 2 seturi și în care i-a învins pe rând pe V.Pospisil, U.Humbert, C.Norrie, D.Shapovalov și, în final, Borna Coric.

Andrey Rublev, al 6-lea titlu al carierei

Prin această victorie, Rublev confirmă forma excelentă pe care a traversat-o în acest sezon, când a mai câștigat și alte 3 turnee: la Doha, Adelaide și Hamburg. În prealabil, rusul mai câștigase alte 2 turnee ATP în carieră: Umag (2017) și Moscova (2019).

De asemenea, Rublev rămâne neînvins în partidele directe cu Coric, aceasta fiind cea de-a 4-a confruntare dintre cei doi câștigată de rus. Mai mult, Coric nu a reușit în niciuna din aceste întâlniri să câștige vreun set, astfel că putem vorbi deja despre un adevărat complex al jucătorului croat.

Tot astăzi s-au mai disputat alte 2 finale din alte turnee ATP. La Openul Sardiniei desfășurat pe zgură, sârbul L.Djere (74 ATP) a trecut în 2 seturi de reprezentantul gazdelor, M.Cecchinato (103 ATP), scor 7-6(3)/7-5. Tot în 2 seturi s-a impus și A.Zverev (7 ATP) în fața canadianului F.Auger-Aliassime (22 ATP), scor 6-3/6-3, în finala turneului in-door de la Koln.

Tenis
Simona Halep, sfătuită de expert: "E viitorul tenisului și aici are probleme"
ACUM 2 ORE
ATP Antwerp
Rezumate: De Minaur vs Gasquet
ACUM 16 ORE