În primul set al finalei de la Sankt Petersburg niciunul dintre cei doi jucători nu a reușit să câștige contra serviciului, astfel că s-a ajuns în tie-break. Coric a reușit primul minibreak și s-a distanțat la 5-2, dar apoi Rublev a avut o serie excelentă, de 5 puncte consecutive, închizând setul în favoarea sa.
Setul secund a început în aceeași notă de siguranță în spatele seviciului, dar la scorul de 2-2 Rublev a rupt echilibrul. Break-ul reușit de rus a fost suficient, acesta neavând probleme în a-și face serviciul în restul meciului și a se impuneîn final cu 7-6/6-4, după o oră și 40 de minute de joc.
Așadar, Rublev a reușit să meargă până la capăt în turneul din țara natală, unul în care nu a pierdut decât 2 seturi și în care i-a învins pe rând pe V.Pospisil, U.Humbert, C.Norrie, D.Shapovalov și, în final, Borna Coric.
Tenis
România ar putea avea până la 10 jucătoare pe tabloul principal la Transylvania Open
ACUM 12 ORE

Andrey Rublev, al 6-lea titlu al carierei

Prin această victorie, Rublev confirmă forma excelentă pe care a traversat-o în acest sezon, când a mai câștigat și alte 3 turnee: la Doha, Adelaide și Hamburg. În prealabil, rusul mai câștigase alte 2 turnee ATP în carieră: Umag (2017) și Moscova (2019).
De asemenea, Rublev rămâne neînvins în partidele directe cu Coric, aceasta fiind cea de-a 4-a confruntare dintre cei doi câștigată de rus. Mai mult, Coric nu a reușit în niciuna din aceste întâlniri să câștige vreun set, astfel că putem vorbi deja despre un adevărat complex al jucătorului croat.
Tot astăzi s-au mai disputat alte 2 finale din alte turnee ATP. La Openul Sardiniei desfășurat pe zgură, sârbul L.Djere (74 ATP) a trecut în 2 seturi de reprezentantul gazdelor, M.Cecchinato (103 ATP), scor 7-6(3)/7-5. Tot în 2 seturi s-a impus și A.Zverev (7 ATP) în fața canadianului F.Auger-Aliassime (22 ATP), scor 6-3/6-3, în finala turneului in-door de la Koln.
Tenis
Simona Halep și Emma Răducanu sunt pe aceeași jumătate de tablou la Transylvania Open
ACUM 15 ORE
VTB Kremlin Cup
Raluca Olaru şi Nadia Kicenok au pierdut finala de dublu la Moscova
ACUM 15 ORE