Andrey Rublev pregătește asaltul final pentru calificarea la Turneul Campionilor, competiție transmisă în direct pe Eurosport și Eurosport Player. Duminică, Rublev a câștigat turneul ATP 500 de la St. Petersburg, astăzi a debutat între cei mai buni opt jucători ai lumii, iar mâine va sărbători împlinirea vârstei de 23 de ani. Puțină lume a știut însă ce i-a apăsat pe suflet pe tânărul rus, ajuns deja la al patrulea titlu în circuit în 2020 (Doha, Adelaide – hard, outdoor; Hamburg – zgură și St. Petersburg – hard indoor). Doar Novak Djokovic a mai câștigat patru trofee în acest an și tot doar sârbul are mai multe meciuri câștigate în acest an decât Rublev (34, față de 37).
Mă simt fericit. Acest turneu și acest titlu sunt cele mai emoționante din cariera mea, deoarece, din păcate, după meciul meu cu Tsitsipas (n.r. – de la Roland Garros), am aflat că bunica mea a murit. O iubeam cel mai mult. A doua zi am luat un avion spre Moscova. Vineri a fost înmormântarea și, imediat după, am plecat spre St. Petersburg. Câștigarea acestui turneu în acest moment este cel mai emoționant lucru pe care l-am făcut vreodată în viața mea”, a mărturisit Rublev, la conferința de presă.
Acum 12 luni, Rublev câștigase titlul la Moscova în ziua în care a împlinit 22 de ani. Ascensiunea sa în tenis fusese fragmentată în ultimii doi ani, de accidentări (la spate, încheietură), alunecând în afara primei sute mondiale în februarie 2019. De aceea, Rublev a pierdut un tempo – comparativ cu Daniil Medvedev (24 ani), Sascha Zverev (23 ani) și Stefanos Tsitsipas (22 ani).
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Ashleigh Barty vs Danielle Collins se anunță o finală pasionantă
ACUM 4 ORE
5 jucători din Rusia au câștigat turneul de la St. Petersburg, de-a lungul anilor: Yevgeny Kafelnikov (1995), Marat Safin (2000, 2001), Mikhail Youzhny (2004), Daniil Medvedev (2019) și Andrey Rublev (2020).

Rublev, cursa pentru Turneul Campionilor 2020

Shamil Tarpishchev, președintele Federației Ruse de Tenis, se mândrește cu performanțele lui Rublev, fiind convins că Rusia va avea doi jucători calificați la Turneul Campionilor din acest an. “Progresul lui Andrey este rezultatul muncii profesioniste. Sunt încântat de faptul că a reușit să reintre atât de rapid pe pantă ascendentă, după accidentări. Era jucătorul nostru numărul unu înainte de a începe să aibă probleme. Acum este la nivelul la care ar fi trebuit să fie deja de anul trecut în circumstanțe normale. Este un jucător agresiv - indiferent de costuri, dictează ritmul în schimburile de mingi”, a declarat Tarpischev.
Rublev va mai juca la Viena, dar și la Masters-ul de la Paris, fiind în prezent pe locul șapte în Race. Diego Schwartzman, Matteo Berrettini, Gael Monfils, Denis Shapovalov și Roberto Bautista Agut se află în acest moment în urma lui Rublev în cursa pentru un bilet pentru Londra. În condițiile în care Roger Federer și-a încheiat deja sezonul după a doua operație la genunchi, locul nouă în ATP Race devine calificant la Turneul Campionilor.
Câteva dintre performanțele notabile ale lui Andrey Rublev:
Este primul jucător de la Dominik Hrbaty încoace (2004) care câștigă titluri consecutive în primele două săptămâni ale sezonului ATP.
Anul trecut, l-a învins la Cincinnati pe Roger Federer în doar 62 de minute, semnând cea mai rapidă victorie în fața elvețianului din 2003 încoace
Australian Open
Ashleigh Barty, micuța "bestie" care domină tenisul mondial de 112 săptămâni!
ACUM 4 ORE
Australian Open
Tsitsipas a comentat acuzațiile lui Medvedev după semifinala de la Australian Open: "Nu e matur"
ACUM 5 ORE