El l-a învins în runda inaugurală pe americanul Tennys Sandgren, locul 69 ATP, scor 6-3, 6-7, 6-1, după două ore și 40 de minute de joc.
Înainte de competiția de la Zhuhai, Murray a obținut primele victorii la turneul de categorie Challenger deținut de Rafael Nadal, competiție organizată la Mallorca. Acolo, fostul lider mondial din ATP i-a învins pe Imran Sibille și Norbert Gombos, însă a cedat în trei seturi în fața italianului Matteo Viola. Succesul obținut în fața lui Sandgren este primul în circuitul ATP după operația la șold pe care Murray a suferit-o la începutul acestui sezon competițional.

Andy Murray: Starea de sănătate e ceva ce crezi că ți se cuvine cumva

Australian Open
Novak Djokovic se întoarce, în cele din urmă, în Serbia. Inițial voia să rămână la Marbella
PESTE O ORĂ
În continuare, Andy Murray va evolua împotriva australianului Alex De Minaur (31 ATP, favorit nr. 7) care l-a eliminat pe compatriotul John Millman (79 ATP), scor 6-1, 6-3. Britanicul speră să continue la acest nivel cu victoriile, un moment pe care l-a așteptat încă de acum 8 luni.
Cred că în anumite privințe este cea mai frumoasă victorie pe care am obținut-o, nu este neapărat despre modul în care am câștigat, ci despre tot ce am îndurat pentru a reveni la acest punct în cariera mea. Nu apreciem cum e să fii sănătos la începuturile carierei noastre. E ceva ce crezi că ți se cuvine cumva și pare ușor, însă pentru mine ultimii ani nu au fost deloc așa. Desigur, după operația pe care am avut-o în ianuarie a fost foarte dificil și de multe ori m-am întrebat dacă mai vreau sau nu să continui. A fost greu. Sunt foarte fericit pentru că am putut câștiga azi și sper să pot continua”, a spus Andy Murray după victoria din turul întâi de la Zhuhai.
Ultima dată când Andy Murray a concurat în sezonul asiatic s-a întâmplat în 2016, atunci când britanicul a câștigat Turneul Campionilor și și-a asigurat locul 1 pentru finalul de sezon. „E cu siguranță mai puțină presiune asupra mea decât în alte vremuri. Când eram aici la sfârșitul sezonului 2016 încercam să termin anul în forță. Acum doar încerc să câștig un meci de tenis. Este destul de diferit. Nu cred că lumea are așteptări de la mine la modul general, așa că este frumos să mă concentrez doar asupra procesului. Cred că a fost tot timpul dificil să fac asta în cariera mea”, a mai spus Murray la conferința de presă.
Australian Open
Australian Open : Day 1 - Highlights GRIEKSPOOR vs FOGNINI
ACUM 41 MINUTE
Australian Open
Super-anunțul făcut de Halep înainte de debutul la Australian Open 2022. Simo e extrem de optimistă
ACUM O ORĂ