Boris Becker, în vârsta de 54 de ani, va fi încarcerat după ce a fost găsit vinovat în special pentru că a ascuns 2,5 milioane de lire sterline (3 milioane de euro) în active și împrumuturi pentru a nu-și plăti datoriile.Becker, care are în palmares 6 titluri de Mare Șlem, fusese declarat în faliment în 21 iunie 2017 din cauza unui împrumut de 3 milioane de lire sterline (3,5 milioane de euro) făcut la banca privată Arbuthnot Latham și nereturnat, pentru o proprietate la Mallorca.
Boris Becker a fost găsit vinovat în 4 capete de acuzare conform Legii Insolvenței de juriul curții Southwark Crown din Londra, pentru înstrăinarea de proprietăți, două capete de nedezvăluire a averii și unul de ascundere de datorii. Germanul a vândut deja la licitație o serie dintre trofeele câștigate, pentru suma de 700.000 de lire (840.000 euro), pentru a achita o parte din datorii.
CITEȘTE ȘI:
Mutua Madrid Open
Andy Murray, OUT de la Madrid! Britanicul s-a retras chiar înainte de meci! Djokovic e în sferturi
05/05/2022 LA 09:33

Andy Murray a declarat la Madrid că are "0 simpatie" pentru Boris Becker

Aflat la Madrid, acolo unde-l întâlnește în primul tur pe Dominic Thiem, Andy Murray a fost întrebat despre condamnarea la închisoare a lui Boris Becker. Britanicul a surprins pe toată lumea și a oferit o declarație înțepătoare pentru fostul mare tenismen german: "Am 0 simpatie pentru Boris Becker, despre ce vorbim? A încălcat legea. Dacă faci asta, nu cred că ar trebui să primești un tratament special din cauza a ceea ce ești sau a ceea ce ai realizat. Îmi pare rău că este în această situație, dar îmi pare rău și pentru oamenii pe care i-a afectat prin deciziile sale", a spus Murray la Madrid.
Fostul campion a fost acuzat că a ascuns bunuri în valoare de milioane de lire sterline, inclusiv două trofee cucerite la Wimbledon, pentru a evita să își achite datoriile. Becker, care trăiește în Marea Britanie din 2012, a pretins că a colaborat cu administratorii însărcinați cu asigurarea bunurilor sale, oferindu-și chiar și inelul de nuntă, acţionând conform sfaturilor primite de la experți.
Turneul Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și e transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Fostul mare campion Boris Becker, condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare cu executare
29/04/2022 LA 15:59
Tenis
Andy Murray s-a răzgândit, nu mai sare peste sezonul de zgură! La ce turneu va juca britanicul
20/04/2022 LA 14:34