În ultimii ani, Murray a suferit din cauza durerilor la șold, iar la începutul anului 2019 a suferit o intervenție chirurgicală care avea să-i aducă britanicului o alinare. După câteva turnee disputate exclusiv în proba de dublu, Murray a hotărât că este pregătit pentru revenirea în proba de simplu, acolo unde a obținut rezultate foarte bune de-a lungul timpului.

Andy Murray își prelungește parcursul de la Beijing

Chiar dacă nu se aștepta la astfel de evoluții, Murray este cu siguranță mulțumit de ceea ce a reușit până acum la China Open. Pentru el este pentru prima dată când obține două victorii la rând într-un turneu ATP de la revenirea în circuitul masculin de tenis. Ultima dată când britanicul în vârstă de 32 de ani trecea de primele două tururi la un turneu ATP se întâmpla în 2018, la Shenzhen.
Tenis
Singurul om care a ţinut piept "Big 4-ului" din tenis, în pragul falimentului. Ce a păţit Del Potro
IERI LA 11:52
În sferturile de finală de la China Open, Andy Murray îl va întâlni pe învingătorul partidei dintre Dominic Thiem (Austria, 5 ATP), principalul favorit, și Zhizhen Zhang (China, 213 ATP), beneficiarul unui wild-card.“Sunt obosit, doar ce am dormit puțin înainte să vin la meci. Este pentru prima dată când reușesc asta de la revenire, să câștig două meciuri la rând. Este ceva ce trebuie să intre în obișnuința mea din nou, mai ales că joc iar la acest nivel, la această intensitate. A fost un pas mare pentru mine. Este grozav că am câștigat meciul. Dacă aș fi pierdut, cu siguranță aș fi fost capabil să revin apoi și să fiu competitiv. Desigur, sunt fericit că am câștigat azi și am o zi liberă pentru recuperare. În setul trei am încercat să scurtez punctele, asta m-a ajutat mult. Am venit mai des la fileu, am fost mai inspirat în final”, a spus Andy Murray la conferința de presă de după meci.
Australian Open
"Așa ceva nu are voie să se întâmple!" Conflictul lui Djokovic, analizat de Tim Henman
14/01/2022 LA 19:43
Australian Open
Andy Murray, reacție demnă de un "sir" despre situația lui Djokovic! Ce a declarat scoțianul
14/01/2022 LA 15:45