Andy Murray este de părere că Rafael Nadal este "relaxat" și se află într-o poziție excelentă pentru a încheia sezonul de zgură de anul acesta cu al 14-lea titlu al carierei la Roland Garros, care debutează pe 22 mai. Spaniolul are acum 16-0 în circuit în 2022, triumful său de la Australian Open aducându-l pe prima poziție în cursa pentru supremație, cu un titlu major mai mult decât rivalii săi, Federer și Djokovic.
Nadal joacă în prezent la Indian Wells – și îl va întâlni luni seară pe britanicul Dan Evans – dar nu va participa la Miami Open, ceea ce înseamnă că ibericul își va îndrepta atenția în curând către sezonul de zgură. Între timp, Djokovic este absent de la evenimentele ATP 1000 din SUA și va juca oriunde i se va permite înainte de a încerca să-și apere titlul la Openul Francez – sârbul fiind acum aparent liber să joace la Roland Garros după ce Franța și-a relaxat regulile legate de pașapoartele COVID-19.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM O ZI

Andy Murray mizează pe Nadal la Roland Garros 2022

Murray, care nu va juca pe zgură anul acesta, crede că avantajul e de partea lui Nadal pe suprafața roșie: "Așa cum stau lucrurile astăzi, ar trebui să-l pun pe Rafa ca principal favorit pentru a câștiga din nou Openul Francez. Novak a jucat foarte puțin tenis pentru o perioadă lungă, iar Rafa, evident, a început anul extrem de bine și poate că este într-o poziție în care a spus că nu se aștepta să fie, chiar și acum câteva luni.
Așa că, probabil, se simte destul de relaxat și poate că are mai puțină presiune decât a fost asupra lui în ultimele două ediții la Roland Garros, de exemplu. Nu l-aș scoate din cursă pe Novak, cu siguranță, dar nu va fi ușor pentru că, evident, a ratat destul de mult tenis și e ieșit din formă", a spus Murray la Indian Wells.
Djokovic urmează să concureze la Monte Carlo în perioada 9-17 aprilie și ar putea juca, de asemenea, la turneul de acasă, Belgrad Open, cu un ATP 500 la Barcelona și încă două turnee Masters la Madrid și Roma, care sunt de asemenea programate înaintea Roland Garros, care începe pe 22 mai, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
ACUM O ZI
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
IERI LA 13:43