EFE

Andy Murray, primul trofeu după operația din ianuarie

Andy Murray, primul trofeu după operația din ianuarie

21/10/2019 la 09:11Actualizare 21/10/2019 la 09:17

Andy Murray (243 ATP) a câștigat turneul de la Antwerp, după ce l-a învins, în finală pe Stan Wawrinka (18 ATP), cu scorul de 3-6, 6-4, 6-4

La începutul anului, Andy Murray anunța că se retrage din tenis, din cauza durerilor la șold. De trei ori câștigător de Grand Slam, scoțianul s-a operat pe 28 ianuarie pentru a doua oară la șold și a revenit asupra deciziei, iar acum a câștigat titlul la European Open, primul din 2017 încoace.

Stan Wawrinka s-a impus în primul set grație unui singur break. Setul secund a însemnat revenirea în joc a lui Murray, care a câștigat două break-uri în fața jucătorului elvețian. Setul decisiv a fost foarte echilibrat. Andy Murray a reușit să câștige finala de la Antwerp după 2 ore și 28 de minute de joc.

În drumul către trofeu, Murray a trecut și de românul Marius Copil.

" "Nu m-am gândit că o câștig din nou trofee sau că o să câștug în fața unor jucători ca Stan Wawrinka sau Berrettini. Mi-am dorit să fiu din nou competitiv. Acest titlu este o surpriză și pentru mine" , a declarat Murray."

Câştigătorul ediţiei de anul trecut a turneului de la Antwerp este un alt britanic, Kyle Edmund. Aceasta este primul trofeu câștigat de Andy Murray după revenirea în circuitul ATP, care va încasa 109 mii de euro.