Naomi Osaka, a doua jucătoare a lumii, s-a retras înaintea meciului din turul al doilea de la Roland Garros ca urmare a amenințărilor cu descalificarea primite de niponă de la cele patru turnee de Grand Slam. Prin urmare, românca Ana Bogdan a obținut calificarea fără să joace în runda a treia a celui de-al doilea turneu major al anului.
''Cea mai bună alegere pentru turneu, pentru celelalte jucătoare şi pentru mine este să mă retrag (din turneu), pentru ca toată lumea să se poată concentra pe tenis'', a scris Osaka pe contul personal de Twitter. Naomi Osaka a precizat că a suferit momente de depresie după ce a câştigat primul său titlu de Grand Slam, în 2018, la US Open, iar discuţiile cu jurnaliştii i-au declanşat aceste probleme.

Andy Murray pune la zis echipa niponei Naomi Osaka pentru controversa de la Roland Garros

Nitto ATP Finals
Tot ce trebuie să știi despre Turneul Campionilor 2021 | Super-duelurile, în direct pe Eurosport
10/11/2021 LA 16:51
Andy Murray este de părere că toate părțile au avut de pierdut după controversa lansată de Naomi Osaka la Roland Garros, în urma căreia a ajuns chiar să se retragă din turneu: "Chiar sper să fie mai bine pe viitor și să primească ajutorul de care are nevoie. Cred și îmi doresc ca oamenii cu putere din tenis să lucreze cu ea și echipa ei să găsească soluții pentru orice îi produce depresie sau anxietate. Mi-aș fi dorit ca situația ei să fie gestionată diferită pentru că în final, toată lumea a pierdut.
Mie nu-mi vine să cred cum a ales echipa ei să se comporte în această situație. Dacă presa o făcea pe Naomi să se simtă depresivă sau anxioasă, de ce nu au comunicat asta turneelor de Grand Slam sau WTA, nici măcar nu au încercat să găsească o soluție, e incredibil. Nu cred că e deloc în regulă nici ce au comunicat apoi turneele de Grand Slam, susținând că vor s-o excludă din turnee. Dacă aș fi fost în locul ei, aș fi comunicat asta, că nu mă simt bine la conferințe, cred că aș fi primit ajutor", a spus Andy Murray.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Locul ocupat de Simona Halep în "clasamentul adevărului"! Poziție mult mai bună decât în WTA
03/11/2021 LA 12:00
Tenis
Murray, "bântuit" de Djokovic! Britanicul, dezvăluiri despre adversarul care i-a provocat coșmaruri
01/11/2021 LA 13:00