Tenismanul britanic Andy Murray, triplu câştigător de Grand Slam, a decis să reia, pentru a treia oară în cariera lui, colaborarea cu antrenorul Ivan Lendl, care trăieşte în prezent în Satele Unite, transmite DPA.
Scoţianul (84 ATP) l-a angajat la începutul anului 2012 pe Ivan Lendl, care l-a ajutat să câştige două titluri de Grand Slam: US Open în 2012, Wimbledon în 2013 şi medalia olimpică de aur la Londra în 2012.
Citește și:
Roland-Garros
Holger Rune - Hugo Gaston - Roland-Garros
ACUM 4 ORE

Andy Murray se pregătește de turneele de la Indian Wells și Miami

Murray s-a despărţit în decembrie de Jamie Delgado, care acum lucrează cu canadianul Denis Shapovalov, iar parteneriatul cu germanul Jan De Witt s-a încheiat după Australian Open, unde scoţianul a fost eliminat în turul doi. A urmat apoi o scurtă colaborare cu venezueleanul Dani Vallverdu la turneele de la Rotterdam, Doha şi Dubai, dar sud-americanul revine alături de elveţianul Stanislas Wawrinka, recuperat după o accidentare care l-a ţinut mai mult de un an departe de teren.
Prima colaborare dintre Murray şi Lendl a durat doi ani, cei doi despărţindu-se în 2014, iar a doua a început în 2016, când britanicul a cucerit al doilea lui titlu la Wimbledon şi aurul olimpic la Rio. Despărţirea dintre cei doi a intervenit în noiembrie 2017.
Murray urmează să participe la turneele de la Indian Wells şi Miami, iar recent a anunţat că nu va juca în sezonul de zgură şi se va concentra pe turneele pe iarbă.
Lendl, cu opt titluri de Grand Slam în palmares, l-a antrenat ultima oară cam un an pe Alexander Zverev (2018-2019), dar colaborarea nu a fost fructuoasă.
Sursă: Agerpres
Roland-Garros
Casper Ruud - Lorenzo Sonego - Roland-Garros
ACUM 5 ORE
Roland-Garros
Madison Keys - Elena Rybakina - Roland-Garros
ACUM 6 ORE