Andy Murray a ajuns la 35 de ani și chiar dacă este încă un jucător activ în circuit finalul carierei sale se apropie cu pași repezi. Scoțianul s-a chinuit enorm în ultimii ani din cauza numeroaselor accidentări, dar a revenit și ocupă în prezent locul 52 în ierarhia ATP.
În această săptămână, triplul câștigător de Grand Slam (are două titluri la Wimbledon și unul la US Open) participă la turneul de la Newport (iarbă), în Statele Unite. În primele două tururu, Murray a trecut de Sam Querrey și Max Purcell și va juca vineri în sferturi cu Alexander Bublik.
Citește și:
Tenis
Lovitură pentru Laver Cup, după ce Federer, Nadal și Djokovic și-au anunțat prezența! Marele absent
02/08/2022 LA 17:50

Andy Murray cochetează cu ideea de a deveni antrenor

Între partidele de la Newport, Murray a acordat un interviu acordat site-ului oficial al ATP, în care a dezvăluit că se gândește serios să devină antrenor. Scoțianul chiar a indicat 4 jucători pe care i-ar plăcea să-i antreneze. Dacă din circuitul feminin a menționat-o doar pe Emma Răducanu, Murray are preferințe multiple în privința băieților.
"Jucătoarea ar fi Emma Răducanu, iar la masculin aș ezita între Alcaraz, Tsitsipas și Jack Draper. Muncesc din greu, par să le placă sportul. Alcaraz și Tsitsipas nu au câștigat încă un Grand Slam. Evident că sunt încă foarte tineri și cred că au potențialul de a face acest lucru", a spus Murray, citat de welovetnnis.fr.
Dacă nominalizarea lui Jack Drapper poate fi considerată subiectivă, fiind vorba despre un britanic, celelalte nume menționate de Murray sunt deja consacrate.
Emma Răducanu a câștigat US Open anul trecut și chiar dacă în acest sezon a suferit multe eșecuri are potențialul de a deveni o jucătoare cu un palmares bogat. În schimb, Alcaraz și Tsitsipas fac parte din noul val al tenisului masculin și pare doar o chestiune de timp până când vor atinge performanțe majore. Elenul a câștigat deja câteva turnee importante și a jucat o finală la Roland Garros, pierdută contra lui Djokovic după ce a condus cu 2-0 la seturi, în 2021.
Tenis
Laver Cup 2022, SOLD OUT! Cât costă să-i vezi pe Federer, Nadal, Djokovic și Murray jucând împreună
23/07/2022 LA 06:28
Wimbledon
Andy Murray, gest demn de un "sir"! Ce va face campionul britanic cu premiul de la Wimbledon 2022
26/06/2022 LA 15:37