Prieten și rival al sârbului, Andy Murray a precizat azi că nu a vorbit personal cu Djokovic, dar că ATP (Asociația Tenismenilor Profesioniști) a încercat să mențină contactul cu liderul mondial. Câștigător a trei titluri de Grand Slam, Murray și-a exprimat îngrijorarea față de Djokovic și a precizat că toată lumea este "șocată".
Întrebat despre opiniile colegilor din circuit pe fondul incertitudinii cu privire la viitorul liderului mondial din ATP, Murray a spus: "Cred că toată lumea este șocată de această circumstanță, ca să fiu sincer. Voi spune două lucruri depsre el chiar acum. Primul este că sper ca Novak să fie ok. Îl cunosc bine și am avut întotdeauna o relație bună cu el. Chiar sper să fie în regulă. Al doilea lucru pe care-l voi spune desre acest caz este că tenisul nu arată deloc bine acum. Nu cred că beneficiază cineva de pe urma acestei situații. E foarte rău ce se petrece", a spus Andy Murray, potrivit The Age.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35

Andy Murray a comentat situația lui Novak Djokovic

În vârstă de 34 de ani, Murray este un susținător al vaccinării împotriva COVID-19, dar a precizat că nu poate comenta hotărârea lui Djokovic de a nu se vaccina: "Ceea ce îmi doresc acum este doar să aștept ca toate faptele să iasă la iveală despre ce s-a întâmplat pentru că în fiecare zi auzim informații noi. Trebuie să aștept și să aud exact care e situația înainte de a comenta pentru că, din nou, nu cred că este corect. Multe dintre informații sunt speculații. Au ieșit la iveală niște lucruri care nu arată deloc bine pentru tenis. Vreau să aud mai întâi toate faptele înainte de a continua să mai spun ceva", a mai spus Murray.
Murray a pierdut în fața lui Djokovic în patru dintre cele cinci finale ale lui Australian Open, prima în urmă cu 11 ani. Cei doi tenismeni care s-au născut la șapte zile distanță, în 1987, au o istorie lungă: "Nu am vorbit cu el, dar știu că ATP a încercat să comunice și să ia legătura cu el. Eu, personal, nu am vorbit cu el".
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51