Epoca celor 3 granzi din tenis, Federer, Nadal și Djokovic, este aproape de apus. Elvețianul este cel mai în vârstă și are șanse mici să mai ridice deasupra capului un trofeu major. Djokovic și Nadal sunt încă la un nivel foarte ridicat, dar vârsta își va spune cuvântul și în privința lor, astfel că lupta pentru supremație în sportul alb se va da în anii următori între sportivii din noua generație.
Părerile specialiștilor sunt împărțite când vine vorba despre jucătorii care vor sparge hegemonia instaurată, cu câteva excepții, de cei 3 jucători deja legendari. Ultimul care a făcut-o a fost Dominic Thiem, care a câștigat la US Open anul trecut, dar austriacul are deja 27 de ani, astfel că viitorul le aparține jucătorilor mai tineri, care și-au demonstrat deja capacitățile.
https://i.eurosport.com/2021/05/18/3135009.jpg
Roland Garros
Alex Zverev, în turul 3 la Roland Garros, după o revenire fantastică în fața unui out-sider
IERI LA 16:16

Andy Roddick pariază pe Alexander Zverev

Dintre aceștia, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas și Alxander Zverev par a fi cu un pas în fața celorlalți jucători care bat la ușa gloriei supreme în tenis. Jim Courier (fost lider mondial) îl menționase pe Stefanos Tsitsipas ca fiind următorul jucător care va domina tenisul, după ce Federer, Nadal sau Djokovic vor dispărea din prim plan.
Într-un interviu acordat pentru Tennis Channel Live, Andy Roddick (câștigător la US Open în 2003) și-a spus și el punctul de vedere despre jucătorii din noul val și nu este de acord cu Jim Courir, considerând că Daniil Medvedev sau Alex Zverev sunt cu un pas în față. Dintre cei doi, Roddick susține că este doar o chestiune de timp până când germanul va cuceri un Grand Slam.
"Jim Courier pariază pe Tsitsipas, încă nu l-am văzut la un nivel ridicat pe iarbă. Nu există semne de întrebare în ceea ce privește zgura, unde Tsitsipas și-a arătat măiestria, dar pe o suprafață rapidă aș merge pe mâna lui Medvedev sau Zverev.
Medvedev traversează o perioadă mai dificilă acum, dar el a fost constant la Grand Slam-uri, să ne uităm la anul trecut.
Apoi, este imposibil de imaginat că Zverev nu va câștiga în cele din urmă un Grand Slam. Evident, există anumite cicatrici după finala pierdută anul trecut la US Open, dar e greu de crezut că nu le va depăși. Așadar, îi dau avantajul lui Zverev mai mult decât Tsitsipas în acest moment. Dar este doar o presupunere.", a declarat Roddick, citat de tennishead.com.
Roland-Garros
Alexander Zverev, calificare la pas în turul doi la Roland Garros
22/05/2022 LA 19:08
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35