George Cosac, fostul președinte al Federației Române de tenis, a povestit o întâmplare remarcabilă despre Angela Merkel și Simona Halep.
Se pare că Merkel, prima femeie cancelar din istoria Germaniei, care se va retrage la sfârșitul actualului mandat, este o admiratoare a lui Halep, românca fiind prezentă în top 10 mondial pentru ultimii șapte ani, reușind în acest interval să câștige Roland Garros și Wimbledon.
ATP Barcelona
ATP Barcelona: Rezumatul meciului dintre Sinner și Gerasimov. Italianul, victorie confortabilă
ACUM 10 ORE

Simona Halep, în atenția lui Angela Merkel

„La un moment dat, când Simona Halep nu câștigase un Grand Slam, cred că făcuse o finală sau ceva de genul acesta, am mers cu ea la ministrul de externe de la acea vreme pentru a obține un pașaport așa cum au toți marii campioni, pentru a circula mai ușor. Atunci, respectivul ministru i-a spus:
‘Simona, probabil că toată lumea te-a felicitat, probabil că toți ți-au zis că joci bine, ce echipament, ce rachete, tot felul de nebunii! Eu îți spun un singur lucru: de câte ori merg pe holurile Parlamentului European și mă întâlnesc cu doamna Angela Merkel, mă oprește și mă întreabă de fetița aceea talentată din România care obține performanțe importante’. Era favorita cancelarului Germaniei!”, a povestit Cosac pentru Gazeta Sporturilor.
ATP Barcelona
ATP Barcelona: Rezumatul meciului dintre Bautista Agut și Andujar, duelul 100% spaniol din turul 2
ACUM 10 ORE
ATP Barcelona
ATP Barcelona: Rezuumatul meciului dintre Tiafoe și Alcaraz, noua stea a tenisului spaniol
ACUM 13 ORE