Roger Federer a stat departe de competiții pentru mai bine de un an și a suferit două intervenții chirurgicale la genunchi, o problemă care-l supăra pe elvețian de mai mult timp. Roger a folosit perioada de pandemie pentru a se recupera, însă este acum pregătit să revină pe terenul de tenis. După o lungă perioadă de frustrare pentru fanii lui Federer, aceștia îl vor putea urmări în acțiune la Doha luna viitoare.
Unul dintre cei mai importanți oameni din echipa lui Federer, preparatorul său fizic, Pierre Paganini, este încrezător în revenirea elvețianului și spune că lucrurile arată foarte bine din punct de vedere fizic, o veste excelentă pentru fanii campionului din Țara Cantoanelor. Paganini spune că forma de joc a lui Federer va surprinde, iar Ivan Ljubicic este de aceeași părere. Elvețianul va evolua la Doha începând de pe 8 martie. Apoi, Federer va merge și la Dubai, turneu care debutează pe 14 martie.

Vești excelente despre forma fizică a lui Roger Federer

Tenis
Nick Kyrgios, declarație tranșantă privind GOAT-ul din tenis: "El e cel mai mare! Are o aură aparte"
IERI LA 16:05
"Roger joacă doar atunci când știe că poate juca bine din nou. Acum trebuie să vedem cum reacționează corpul lui la meciuri de înaltă intensitate. Acesta este următorul pas. Este important să-l protejăm. Trebuie să fi muncit foarte mult până acum ca să aibă o șansă atunci când revine. Nu putem compara situația de acum cu cea din 2016. Roger sărbătorește deja o mare victorie prin faptul că revine pe teren.
Ca să fiu sincer, Roger se antrenează deja la capacitate aproape maximă. Dacă l-ați urmări la antrenamente, ați putea jura că nu e rănit, că totul merge bine, nici nu vă va veni să credeți când veți vedea. Acum trebuie să lucrăm la prevenirea epuizării. E foarte important în tenis. Nu am mai lucrat acest aspect de foarte mult timp. În orice caz, a pregătit totul cu foarte multă atenție, totul pentru a avea din nou o șansă la titlurile mari. E foarte bine pentru el, pentru că a depus incredibil de multă răbdare pentru a ajunge în acest punct", a spus Paganini pentru Tages Anzeiger.
Accidentat la Melbourne, la începutul anului 2020, Roger Federer şi-a reluat antrenamentele la finalul lunii martie, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchiul drept, la 3 februarie 2020. În iunie, Federer a fost operat din nou la genunchi şi a decis că nu va mai juca finalul sezonului. Din cauza pandemiei de coronavirus care a întrerupt sezonul mai mult de cinci luni, el nu a pierdut foarte multe competiţii. Cu două săptămâni în urmă, locul 5 ATP şi-a anunţat revenirea în competiţii la turneul de 250 de puncte de la Doha, programat între 8 şi 13 martie.
Tenis
Rafa Nadal, reverență în fața lui Federer și Djokovic! Compliment "suprem" pentru sârb
16/10/2021 LA 17:32
Tenis
O legendă a turneului de la Wimbledon nu-i mai dă nicio șansă lui Roger Federer: "E aproape gata!"
14/10/2021 LA 15:28