În vârstă de 39 de ani, Roger Federer nu a mai disputat un meci oficial de la semifinala pierdută în fața lui Novak Djokovic la Australian Open. Apoi, a luat o pauză, iar la scurt timp a izbucnit pandemia de coronavirus, însă antrenorul lui, Ivan Ljubicic, este încrezător în șansele elvețianului în noul sezon competițional, pentru care se pregătesc împreună din greu.
Ljubicic este de părere că recuperarea lui Roger Federer decurge conform planului, iar tehnicianul croat spune că se așteaptă ca elvețianul să aibă o prestație de zile mari la Melbourne, în cadrul primului turneu de Grand Slam din 2021: "Acum e în faza de recuperare și aș spune că lucrurile nu ar putea decurge mai bine. Roger se antrenează din ce în ce mai mult și mai bine, sunt curios să văd cât de mult vom fi capabili să creștem nivelul în lunile care urmează", a spus croatul pentru Oktennis.it.

Roger Federer nu are niciun gând de retragere

Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
25/11/2022 LA 11:34
FedEx a împlinit pe 8 august 39 de ani, iar întrebarea referitoare la retragere pare tot mai greu de evitat pentru maestrul elvețian. Acesta din urmă a oferit recent ultimele detalii despre recuperare, dar și despre momentul în care-și propune să revină în circuitul profesionist, căruia recunoaște că îi simte lipsa și de abia așteaptă să concureze din nou printre "greii" din sportul alb.
După prima operație suferită în luna februarie, se vorbea despre o revenire a lui Federer în circuit cu ocazia turneului pe care l-a câștigat de 8 ori, Wimbledonul. Între timp, Grand Slam-ul londonez a fost anulat, iar Federer a avut nevoie de o nouă intervenție chirurgicală la genunchiul drept. Elvețianul nu a stat totuși departe de tenis și a urmărit tot ce s-a întâmplat. De altfel, el a fost printre primii care l-au felicitat pe Rafael Nadal pentru al 13-lea titlu de la Roland Garros și al 20-lea din întreaga carieră.
Acum, Federer dezminte zvonurile privind retragerea din circuit: "Încă lupt cu toate forțele pentru a mă întoarce, vreau să revin pe terenul de tenis, îmi doresc în continuare să joc cu legendele acestui sport și să concurez cu cei mai buni jucători din circuit. Simt că mai am lucruri de făcut în tenis, asta simt acum. Cu siguranță nu mă retrag din tenis acum, însă trebuie să recunosc că e distractiv să fiu antrepenor, filantropist, jucător de tenis și toate celelalte. Dar ca să ofer un răspuns clar, nu, nu mă retrag din tenis prea curând", a spus Federer.
Tenis
Nadal a pus capăt oricăror speculații! De ce e Federer cel mai mare rival al său și nu Djokovic
24/11/2022 LA 09:27
Tenis
Roger Federer, ușurat după retragerea din tenis! Ce a spus elvețianul despre o carieră de antrenor
19/11/2022 LA 16:19