Articol scris de Răzvan Rădulescu
Matteo Berrettini a ratat o șansă importantă, anul acesta, de a etala cel mai bun joc al său la Wimbledon. Tenismenul italian nu a reușit să ia startul în competiția de la Londra, din cauza COVID-19. Finalist anul trecut la All England Club, Berrettini a recunoscut că a fost frământat de frustrări și că a urmat o perioadă de infern pentru locul 14 mondial.
Stefano Massari, antrenorul mental al lui Berrettini, a dezvăluit mai multe din perioada grea prin care a trecut Matteo, dar a vorbit și despre caracterul jucătorului de tenis în afara terenului.
National Bank Open
De la suspendarea pentru dopaj, la cea mai în formă jucătoare! Metamorfoza lui Haddad Maia
ACUM O ORĂ

Massari: "Am plâns mult împreună"

Matteo Berrettini are un serviciu puternic și un joc constant. Aceste aspecte au făcut ca italianul să fie cotat cu a doua șansă la câștigarea titlului pe iarba londoneză înainte de start. În ciuda unei atitudini războinice pe teren, în afara terenului, Berrettini este un băiat extrem de sensibil.
Tenismenul italian s-a confruntat cu numeroase momentele dificile pe parcursul carierei din cauza accidentărilor, astfel a reușit să treacă mai ușor peste obstacole. Retragerea de la Wimbledon l-a afectat extrem de mult pe Berrettini, care nu ar fi putut trece mai departe fără antrenorul său mental.
"Am cumpărat multe șervețele pentru că am plâns mult împreună. Am inima zdrobită, îmi spusese el. A decis să își declare pozitivitatea din respect pentru adversarii săi, copiii de mingi...", a declarat Massari, citat de tennisworldusa.
Citește și:

Massari: "În Matteo există o mare dorință de răzbunare"

Matteo Berretini a fost nevoit să muncească mult pentru a învăța cum să ia ce e mai bun din perioadele de pauze forțate. "A învățat de-a lungul anilor să trăiască timpul accidentărilor, nu ca pe o pauză, ci ca un moment în care el poate să facă lucruri pe care atunci când se află la turnee nu le poate face", a mărturisit Massari.
Antrenorul mental a dezvăluit câteva dintre activitățile pe care fostul jucător din TOP 10 ATP le face când se află într-o perioadă de pauza forțată. "Așadar, e cu oameni pe care nu-i vede dacă se află la turnee, o sună pe bunica, se uită la filme, citește cărți, adică folosește acel timp ca pe o avere. Lumea este interesată de el doar să câștige, noi doi nu suntem să ne amintim asta, altfel nu vrem ca el să înceteze să câștige, dar cu siguranță ar deveni mai puțin fericit" au fost cuvintele lui Massari.
Antrenorul italian a pus în final accentul pe dorința mare de răzbunare pe care o poartă Berrettini. Massari l-a numit pe Matteo unul dintre primii 10 jucători din lume. "Dorința de răzbunare este foarte puternică în Matteo și de îndată ce va fi foarte bine fizic se va exprima în felul lui", a încheiat Stefano Massari.
Matteo Berretttini va participa în perioada 29 august – 11 septembrie la ultimul turneu de Grand Slam al anului. Italianul a ajuns până în sferturile de finală anul trecut, unde a pierdut în fața lui Djokovic, scor 5-7, 6-2, 6-2, 6-3.
National Bank Open
Simona Halep, moment "neortodox" la Toronto: "Poate nu arată bine, dar mă ajută"
ACUM 2 ORE
National Bank Open
Experții nu au dubii! Cine cred că va câștiga finala de la Toronto dintre Halep și Haddad Maia
ACUM 3 ORE