Decizia organizatorilor turneului de la Wimbledon de a refuza participarea jucătorilor de tenis din Rusia și Belarus a stârnit numeroase controverse în lumea tenisului. Tenismenii ruși și bieloruși s-au declarat surprinși și dezamăgiți de poziția decisivă adoptată de organizatorii turneului britanic, în primul rând Andrey Rublev, care a definit-o drept o adevărată discriminare.
Ulterior, liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, și ATP au respins decizia organizatorilor de la Wimbedon. Ultimul nume important din tenis care și-a exprimat dezaprobarea față de excluderea sportivilor ruși și bieloruși de la All England Club e Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, care a acordat un scurt interviu pentru Tennis Majors.
CITEȘTE ȘI:
Roland Garros
Simona Halep, motivată să revină mai puternică după eșecul de la Roland Garros! Ce imagini a postat
ACUM 2 ORE

Patrick Mouratoglou nu e de acord cu organizatorii Wimbledon

Antrenorul francez s-a declarat surprins de decizia luată de organizatorii turneului britanic: "Interzicerea jucătorilor ruși și bieloruși de a juca la Wimbledon este o decizie foarte surprinzătoare pentru mine. Politica trebuie lăsată în seama politicienilor. Desigur, există un război și sunt sigur că toată lumea este împotriva războiului, inclusiv jucătorii ruși și bieloruși. Înțeleg poziția jucătorilor ucraineni, deoarece în țara lor este război, au prieteni, rude, care au fost uciși sau care se tem să nu fie uciși mâine. Înțeleg de ce vor ei să fie rușii și bielorușii pedepsiți".
Mouratoglou a adăugat apoi că sunt mulți tenismeni care s-au declarat deja împotriva războiului și că trebuie să fie foarte dificil pentru ei, având în vedere că familiile lor sunt încă în Rusia:"Acum, dacă ai fi în locul lor, în loc de ruși și bieloruși, ei au familiile lor care trăiesc în Rusia și, spunând așa ceva, cum ar fi condamnarea guvernului, își pot pune în pericol propria familie. Așa că eu cred că jucătorii ruși și bieloruși au spus deja multe. Ei nu spun literalmente că sunt împotriva războiului, dar o demonstrează. Așa că eu cred că este tot ce pot face mai bine fără să își asume vreun risc, un risc prea mare pentru propriile lor familii".
Tenis
Simona Halep a anunțat încetarea colaborării cu Virginia Ruzici! Mesajul tenismenei
ACUM 19 ORE
Roland Garros
Mouratoglou a dezvăluit cum se simte Simona Halep, după eliminarea de la Paris! Anunțul făcut
ACUM 21 ORE