Caravana tenisului va ajunge la Paris Bercy, pentru ultimul turneu Masters 1000 al calendarului masculin, chiar dacă Franța se confruntă cu noi creșteri ale numărului de îmbonăviri cu Covid-19. În ultimele șapte zile s-a înregistrat o medie de aproximativ 40.000 de noi cazuri de îmbolnăviri, după ce duminică s-a înregistrat un nou maxim - de 52.010 de noi cazuri. Federația Franceză de Tenis (FFT) a fost nevoită să se supună măsurilor de ultimă oră ale autorităților și să anunțe că turneul de tenis se va desfășura cu porțile închise.
Inițial, FFT anunțase că la Paris Bercy va fi permis accesul unui număr limitat de spectatori - 1.000 la sesiunile de dimineață, dar nu și la cele de seară, însă planurile au trebuit refăcute, în prezent organizarea în sine a turneului reprezentând un triumf.

Rafael Nadal, principalul favorit de la Paris, ia la țintă un nou record

Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
ACUM 5 ORE
Spaniolul Rafael Nadal a ajuns chiar astăzi în capitala Franței, pentru Masters-ul de la Paris - turneu ce va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Proaspăt încoronat la Roland Garros la jumătatea lunii octombrie, pentru a 13-a oară în carieră, ibericul va încerca să câștige în premieră competiția indoor de la Paris Bercy, mai ales în condițiile în care marii săi rivali - Roger Federer și Novak Djokovic absentează. Sârbul a preferat să meargă la turneul de 500 de puncte de la Viena în această săptămână, pentru că la Paris nu mai poate acumula puncte, fiind deținătorul trofeului.
Rafael Nadal va încerca la Paris să revină pe primul loc în topul celor mai multe titluri câștigate în seria Masters 1000, cu un al 36-lea trofeu, prin care l-ar egala pe Djokovic. Sârbul și-a asigurat, virtual, locul unu mondial la final de an și se va concentra mai departe pe Turneul Campionilor de la Londra. Spaniolul a fost însă abonat la recorduri în acest an: a obținut al 20-lea titlu de Mare Șlem al carierei, egalând recordul lui Federer și a devenit chiar luni jucătorul cu cele mai multe săptămâni consecutive în Top 10 din istoria tenisului.
În șapte vizite anterioare la Paris Bercy, Nadal a ajuns de fiecare dată cel puțin până în faza sferturilor de finală. "Matadorul" nu a jucat însă finala decât la debut, în 2007, când a fost învins de argentinianul David Nalbandian.
Australian Open
Marian Vajda a rupt, în sfârşit, tăcerea. Antrenorul lui Djokovic a spus cum se simte sârbul
ACUM 12 ORE
Australian Open
EXCLUSIV | Florin Mergea, despre controversatul "caz Djokovic": "E normal să-i dea în judecată!"
ACUM 12 ORE