"Suntem în conformitate cu ceea ce au decis miniştrii sportului din Uniunea Europeană. Nu vom găzdui echipe, ci sportivi individuali (ruşi sau belaruşi). Evident, dacă un sportiv se manifestă pro-Putin în faţa presei, atunci vor exista sancţiuni", a spus Mauresmo, fost lider al clasamentului WTA, într-un interviu acordat postului de radio France Inter.
Aceasta a subliniat că "principiul neutralităţii" va fi impus la turneul din capitala Franţei, fără imnuri sau drapele ale Rusiei sau Belarusului.
Fosta jucătoare de tenis, în vârstă de 42 de ani, a apreciat că "nu există o decizie corectă" pe un subiect subiect atât de spinos precum războiul din Ucraina.
Tenis
Ce spune Iga Swiatek după eliminarea de la Wimbledon: „Am simțit că nu sunt în cea mai bună formă”
ACUM 19 MINUTE
Jucătoarele de tenis ucrainene, precum Elina Svitolina, au criticat participarea colegelor din Rusia. Turneul de la Wimbledon, unul dintre cei patru de Mare Şlem din circuitul profesionist, i-a exclus pe jucătorii ruşi şi belaruşi în urma invaziei din Ucraina.
Sursa: Agerpres
Turneul de la Roland Garros este în direct şi în exclusivitate pentru România pe Eurosport, în perioada 22 mai - 5 iunie
Wimbledon
Rafa Nadal a clarificat disputa legată de strigătele lui Sonego
ACUM O ORĂ
Wimbledon
Wimbledon 2022 | Rezumatul meciuliui câștigat de Rafael Nadal în fața lui Lorenzo Sonego
ACUM O ORĂ