Indian Wells, Miami, Bogota și Charleston au fost deja suspendate din calendar, iar unii vorbeau despre faptul că turneele WTA s-ar putea relua la începutul lunii mai, cu turneul de la Roma. Totuși, având în vedere că Italia e epicentrul virusului COVID-19 în Europa, probabil că Foro Italico va fi "sărit din schemă", cum foarte posibil să se întâmple și cu Madridul.
Totuși, Steve Simone e încrezător că până la finalul lui mai, când e programat Roland Garrosul, lucrurile vor reveni spre normal, astfel încât al doilea turneu de Grand Slam al anului, transmis în direct de Eurosport, să se poată desfășura în condiții optime.
"Nu avem de gând să ne grăbim să anulăm prea multe turnee. Vreau să păstrez în calendar cât mai multe turnee posibile. Avem nevoie de jucătoare care să joace și să câștige bani decât să stea acasă. Ok, există un pericol, dar e suficient timp până la Roland Garros. Până atunci, totul va fi la normal", a spus Steve Simon pentru New York Times.
Tenis
Danielle Collins, joc de atac încântător în setul doi cu Ash Barty. Iese perfect din încurcătură
ACUM 31 MINUTE
În tenis, presiunea pare a fi mai mare decât în orice alt sport. Jucătorii care nu au performanțe deosebite se află într-o situație ingrată din punct de vedere financiar. Deși premiile sunt mari în sportul alb, doar fazele finale ale turneelor generează venituri impresionante. În plus, taxele pe care trebuie să le plătească, banii direcționați către echipă și deplasările îi fac pe mulți dependenți de premiile din turnee. De altfel, această situație nu e una nouă, specialiștii estimând că sportivii aflați în afara TOP 100 au greutăți financiare enorme.
Mai în glumă, mai în serios, Sachia Vickery și Coco Vandeweghe au postat în ultimele ore mesaje pe rețelele de socializare prin care anunțau că își caută de muncă, până vor putea din nou juca tenis.

Comunicat oficial din partea organizatorilor Roland Garros

Organizatorii de la Roland Garros speră ca turneul de la Paris să se desfășoare în condiții optime, considerând că mai e suficient timp pentru ca lucrurile să revină la normal. Totuși, de notat că englezii au anunțat că cel mai probabil abia în iunie Europa va scăpa de flagelul numit "coronavirus".
"Până la startul competiției mai sunt mai bine de două luni. În acest moment, nu avem de gând să anulăm competiția. Când va trebui să luăm o decizie finală, ne vom supune măsurilor luate de autorități", au transmis organizatorii într-un comunicat de presa.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Australian Open 2022, Juniori | Kuzuhara s-a impus după o finală dramatică în fața cehului Mensik
ACUM 2 ORE
Australian Open
Australian Open 2022 | Amendă record pentru Medvedev, după ce l-a insultat pe arbitrul semifinalei
ACUM 3 ORE