Luna trecută, Aleksander Ceferin a mărturisit că turneul final, amânat pentru anul viitor, ar putea să sufere modificări din punct de vedere al organizării. Mai precis, președintele UEFA a transmis că există riscul ca Euro 2021 să se desfășoare chiar într-o singură țară din Europa, ci nu în 12 - printre care și România -, așa cum se stabilise inițial.
"Ne gândim și la soluții fără spectatori sau cu 30, 50 ori 70 la sută din capacitatea arenelor. Teoretic, putem organiza Euro în 12, 11, zece, trei sau chiar într-o singură țară. Simbolic, acest Euro pe tot continentul e foarte frumos, dar pentru noi nu era simplu deloc, chiar și fără pandemie. Personal, eu nu mai sunt convins de această idee în condițiile date", spunea Aleksander Ceferin. Ieri, cotidianul francez Le Parisien a anunțat că UEFA se gândește serios la scenariul în care Campionatul European să fie găzduit de o singură țară. Și, potrivit ultimelor informații, țara aleasă ar fi Rusia, cea care a găzduit și Campionatul Mondial din 2018.

Ionuț Stroe, reacție oficială după știrea apărută în Le Parisien

Moselle Open
Bublik, cel mai ciudat punct al anului, în finala de la Metz! Ce a putut face la 6-7, 1-3 cu Sonego
ACUM 44 MINUTE
Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, afirmă că România este în grafic în ceea ce priveşte co-organizarea EURO 2020 la fotbal, care va avea loc anul viitor, şi că nu există scenariul desfăşurării competiţiei într-o singură ţară: "Chiar şi în aceste condiţii de astăzi, EURO 2020 poate fi un succes în România, pentru că mare parte din acest eveniment este deja organizat. Noi suntem în grafic cu toate pregătirile", a scris Stroe pe pagina sa de Facebook.
El susţine că în momentul de faţă nu există niciun scenariu UEFA conform căruia Campionatul European de fotbal să se desfăşoare într-o singură ţară: "Nu există un asemenea scenariu în care EURO 2020 să se desfăşoare într-o singură ţară. Sunt simple speculaţii, care nu sunt bazate pe niciun fel de informare oficială. Gândiţi-vă că în acest moment ar fi foarte greu să modifici conceptul EURO 2020 peste noapte. Pentru noi ar fi complet surprinzător un asemenea scenariu, dacă nu chiar dezamăgitor, pentru că noi, ca şi celelalte ţări cred, am muncit foarte mult, cel puţin în ultima perioadă, pentru a fi gazde bune şi pentru a beneficia de pe urma investiţiilor făcute. Să nu uităm că există şi o componentă sportivă, şi una economică, şi una de prestigiu pentru fiecare ţară angajată şi implicit pentru România", a mai scris Ionuţ Stroe.
Laver Cup
Părinții lui Roger Federer au vorbit în premieră despre retragerea lui Roger. Cel mai dureros moment
ACUM 2 ORE
Laver Cup
Prima reacție a lui FAA, după ce l-a învins pe Djokovic! Echipa lumii e la o victorie de titlu
ACUM 2 ORE