“Intenția mea este să joc la Roland Garros și cu această idee în minte mă voi antrena pe mai departe, dar trebuie să urmărim evoluția evenimentelor”, a accentuat Rafael Nadal, deținătorul titlului de la Paris.
“Rege” absolut al turneului parizian, cu 12 trofee câștigate pe arena Philippe Chatrier, Rafa Nadal rămâne precaut, încă continuă să își contureze programul de antrenament în jurul ideii de a evolua pe zgură, suprafața tradițională a întrecerii de la Paris. Ibericul a fost categoric în ceea ce înseamnă ediția 2020 a US Openului, anunțând că nu va juca la New York. În aceste condiții, Nadal va rata pentru a doua oară în carieră cursa de apărare a trofeului de la New York, în timp ce, în cazul în care turneul se va ține, tenisul va asista la prima întrecere de Grand Slam de la US Open 1999 încoace fără prezența lui Roger Federer sau Rafael Nadal la start.
Nadal a mai transmis că va lua o decizie în viitorul apropiat în ceea ce privește prezența sa la turneul Masters 1000 de la Roma, programat în perioada 20-27 septembrie, în săptămâna premergătoare startului de la Paris. Nadal confirmase ferm până acum doar participarea la Mutua Madrid Open, însă întrecerea de la Caja Magica a fost anulată de Ion Țiriac și echipa sa condusă de Feliciano Lopez, la recomandarea autorităților din capitala Spaniei.
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Ashleigh Barty vs Danielle Collins se anunță o finală pasionantă
ACUM 3 ORE
ATP ia în considerare înlocuirea întrecerii de la Madrid, de categorie Masters 1000, cu turneul Generali Open de la Kitzbuhel, din Austria (ATP 250), care în prezent se suprapune peste săptămâna a doua a US Open-ului.
Rafael Nadal, locul doi în clasamentul ATP în acest moment, câștigase în 2019 titluri și la Roland Garros, și la US Open, și la Roma. Totuși, ibericul nu este în pericol în clasament, după ce oficialii tenisului profesionist au luat decizia ca sportivii să nu piardă punctele acumulate în 2019 decât după disputarea ediției din 2021 a fiecărui turneu.
Australian Open
Asleigh Barty, micuța "bestie" care domină tenisul mondial de 112 săptămâni!
ACUM 3 ORE
Australian Open
Tsitsipas a comentat acuzațiile lui Medvedev după semifinala de la Australian Open: "Nu e matur"
ACUM 4 ORE