Novak Djokovic a fost la începutul acestui an protagonistul unor momente controversate în Australia, când nu i s-a permis să joace la primul turneu de Grand Slam al anului din cauza faptului că nu s-a vaccinat împotriva Covid-19.
Alex Corretja este de părere că liderul ATP a fost criticat prea aspru pentru decizia sa privind imunizarea și consideră că alegerea sârbului ar trebui respectată. În plus, fostul tenismen a declarat că ar fi șocant și devastator pentru sport dacă numărul 1 mondial nu va putea juca în viitorul apropiat.
Vorbind pentru Eurosport, Corretja a subliniat cât de important este Djokovic pentru tenis și a spus că unii au mers prea departe cu criticile lor față de decizia acestuia de a rămâne nevaccinat.
Wimbledon
S-a întors "mașinăria" Nole? Djokovic e în optimi la Wimbledon, după o victorie clară cu Kecmanovic
ACUM 8 ORE
"Ne-a oferit atât de multe în tenis. S-ar putea să nu ne placă uneori comportamentul lui pe teren, putem fi împotriva sau în favoarea caracterului său, dar nu putem uita că este cineva foarte special pentru sportul nostru. Deci, să ieșim și să-l criticăm atât de mult și să fim duri cu el doar pentru că a decis că vrea să aibă dreptul de a alege să nu se vaccineze, cred că a fost prea mult. Și cred că trebuie să-i arătăm respect", a declarat Corretja pentru Eurosport.co.uk.
Fostul număr 2 mondial și-a reiterat părerea că alegerea unui om privind vaccinarea ar trebui respectată indiferent dacă coincide sau nu cu alegerea personală.
"Dacă vrei să te vaccinezi, bine. Dacă nu, cred că trebuie să arăți respect și față de oamenii care ar putea simți că nu trebuie să fie forțați să facă asta. El are propria personalitate și propriile sale idei. Și, cu siguranță, unii oameni vor spune că are dreptul să facă asta, în timp ce alții vor spune dacă se vaccinează, atunci ar fi un model. Dar, într-un fel, nu cred că trebuie să se gândească la alți oameni, trebuie să se gândească la ceea ce simte, cred că acesta este cel mai important lucru."
Citește și:

"Va fi șocant dacă nu va putea juca în următorii ani"

Alex Corretja a comentat și posibilitatea ca Novak Djokovic să nu joace la mai multe turnee pentru o perioadă lungă de timp, ceea ce ar putea avea un impact dur asupra tenisului. Spaniolul consideră că ar fi foarte dăunător pentru toată lumea sportului dacă vaccinare ar continua să-l împiedice pe sârb să concureze.
"Va fi șocant dacă nu va putea juca în următorii doi ani din cauza faptului că nu s-a vaccinat. Acest lucru ar fi devastator pentru tenis și, implicit, pentru sport în general. Sper că va putea juca cât mai multe turnee și cu siguranță știe că va trebui să respecte regulile fiecărei țări. Știu că știe asta și este dispus să plătească acest preț.
Dacă spune: 'Nu sunt vaccinat, pot să joc?' și organizatorii îi spun că da, el se va duce la acel turneu. Iar dacă îi vor spune: 'Trebuie să te vaccinezi', el va rămâne acasă. Cred că ar fi mai bine dacă o să poată juca cât mai multe turnee. Va fi mai frumos și vom avea numărul 1 mondial jucând turneele, ceea ce cred că va fi cel mai bun lucru pentru noi toți", a conchis expertul Eurosport.
Novak Djokovic este campionul en-titre al Roland Garros și Wimbledon, anul trecut impunându-se la 3 dintre cele 4 turnee de Grand Slam. Primul turneu din 2022 la care va putea participa la Dubai ATP 500, care va avea loc în perioada 21-26 februarie.
Wimbledon
Este bun sau nu coaching-ul în ATP? Novak Djokovic a dat verdictul: "Spre asta înclin mai mult!"
ACUM 11 ORE
Wimbledon
Kokkinakis i-a făcut pe toți să râdă la Wimbledon, după înfrângerea cu Djokovic! Ce a putut să spună
IERI LA 13:46