Naomi Osaka, numărul 2 mondial, a provocat un adevărat şoc în lumea tenisului la Roland Garros, refuzând să participe la conferinţele de presă de la al doilea turneu de Grand Slam al anului, "pentru a-şi menţine sănătatea mintală" în parametri normali. Sancţionată cu o amendă de 15.000 de dolari, ea a fost ameninţată totodată cu excluderea, nu doar de la turneul parizian, ci şi de la celelalte competiţii de Grand Slam.
Din acest motiv, Naomi Osaka a luat hotărârea să se retragă de la Roland Garros, dar și de la competițiile ulterioare, Berlin și Wimbledon, continuând boicotul circuitului feminin de tenis la cel mai înalt nivel. Nipona a anunțat că momentan e în vacanță șise va pregăti pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru a evolua în fața fanilor japonezi.

Nick Kyrgios se implică în cazul controversat al niponei Naomi Osaka

Australian Open
Nick Kyrgios, luat la țintă de un adversar de la Australian Open: "Este un idiot absolut"
ACUM 9 ORE
Nick Kyrgios a evoluat ultima dată la Australian Open în circuit. Acum, australianul e pregătit să revină pe terenul de tenis la Wimbledon 2021, acolo unde promite să facă show în fața publicului londonez. Sfertfinalist la ediția din 2014, Kyrgios a mărturisit la Londra că prioritatea lui numărul 1 e să aibă grijă de propria sănătate mintală și să evite pe cât posibil partea negativă a social media.
"Vreau să mă asigur că fac cee ace trebuie și nu-mi pun în pericol sănătatea mintală, așa că iau totul încetul cu încetul. Mă pun pe mine pe primul loc, omul Kyrgios, și nu atletul. Poate fi foarte ușor pentru un sportive sau chiar o simplă persoană, să cadă în negativismul de pe rețelele de socializare. Nu cred că sănătatea mintală primește îndeajuns de multă atenție. Cred că trebuie purtată o discuție serioasă la cel mai înalt nivel.
O campioană așa cum e Osaka se chinuie cu acest tip de tratament pe social media. Ea este mereu sub lumina reflectoarelor și i se urmărește fiecare mișcare. Când mă uit pe rețelele de socializare la toate acele comentarii negative… mie mi-a luat foarte mult timp să mă obișnuiesc și să nu le dau atenție. Este încă un proces în curs de desfășurare. Ești mereu la doar un click distanță de tot negativismul acela care te trage în jos", a spus Kyrgios la Londra.
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie - 11 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Australian Open
Swiatek, în semifinale la Australian Open. Meciul cu Sorana Cîrstea a ajutat-o enorm
ACUM 18 ORE
Australian Open
Australian Open Live Blog | Berrettini - Nadal și Barty - Keys, primele semifinale
IERI LA 13:06