Simona Halep și Darren Cahill colaborează din 2015. Cei doi au luat în 2019 o pauză generată de dorința tehnicianului australian de a petrece mai mult timp alături de familia lui. Chiar și așa, cei doi s-au reunit în 2020. Sub îndrumarea antrenorului de la Antipozi, Simona Halep a obținut cele mai mari performanțe ale carierei. Darren Cahill a vorbit în ultimul interviu acordat pentru Eurosport despre eleva lui.
România și Australia se aseamănă foarte mult din multe puncte de vedere. În Australia ne simțim atât de departe, deconectați, și trebuie să călătorim atât de mult pentru a face ceva la nivel global. România, chiar dacă e mult mai aproape, există o chestiune de mentalitate. Când întrebi un român dacă poate face ceva, răspunsul este nu. Reacția naturală este nu, nu putem face asta!. Australienii sunt exact opusul. Chiar dacă nu putem face ceva, spunem că facem, măcar încercăm. De aceea avem o conexiune atât de bună, eu și Simona. Prima ei emoție este nu, aici avem o problemă. Eu sunt exact invers – Darren Cahill, pentru Eurosport
Românii învață multe lucruri de la Simona. Are 1 metru și 68 de centimetri, este o domniță, dar are o inimă uriașă și voință incredibilă în a fi briliantă. Românii câștigă speranță privind-o. Dacă ea poate să o facă, atunci putem și noi. Știu că e doar un sport, dar uneori e mai mult de-atât pentru că murim și înviem din cauza rezultatelor din sport. Mă bucură foarte mult că România e atât de mândră de Simona – Darren Cahill, pentru Eurosport
Australian Open
Simona Halep a dezvăluit ce așteptări are de la meciul cu Alize Cornet din optimile Australian Open
ACUM 3 ORE

Darren Cahill, omul cheie în cariera Simonei Halep

Cea mai bună jucătoare de tenis a României a început colaborarea cu Cahill în 2015, după ce a lucrat anterior cu tehnicianul de la Antipozi în cadrul programului Adidas de dezvoltarea a carierei tinerilor jucători. Alături de australian, Simona Halep a bifat cele mai importante obiective pe care și le setase odată ce a pătruns în elita tenisului mondial: să ajungă lider mondial și să cucerească un titlu de Grand Slam. Între timp, românca a acumulat pe prima poziție 64 de săptămâni și a cucerit două titluri majore în carieră, însă primul succes nu se uită niciodată, așa cum susține și Nike.
Alături de Cahill, Roland Garros 2018, Simona obținea cea mai dulce victorie a carierei, după o finală disputată cu americanca Sloane Stephens. După două finale pierdute la Paris, Simona a reușit până la urmă să câștige trofeul mult visat, totul sub îndrumarea lui Darren Cahill. De altfel, chiar dacă nu a mai fost în mod oficial alături de ea, australianul a continuat să o urmărească pe Simona, să meargă la unele antrenamente cu echipa actuală și să-i ofere sfaturi prețioase. La Wimbledon, Darren a fost și el prin preajmă, iar Simona nu a uitat nicio clipă să menționeze acest fapt.
https://i.eurosport.com/2019/09/12/2675137.jpg
Chiar dacă echipa Simonei a format un tot unitar în vederea succesului ei, Darren Cahill a reușit să o ducă pe jucătoarea din Constanța la un alt nivel în tenisul mondial feminin, să fie lider mondial, să fie campioană de Grand Slam și să constituie în permanență un real pericol pentru rivalele din circuit.
Alături de australian, Simona a bifat mai multe rezultate notabile pentru cariera ei: 2015: Miami (semifinale), Stuttgart (semifinale), Roma (semifinale), Rogers Cup (Toronto, semifinale), Cincinnati (finalistă), US Open (semifinale); 2016: Madrid (câștigătoare), Wimbledon (sferturi), București (campioană), Rogers Cup (Montreal, campioană), Cincinnati (semifinale);2017: Stuttgart (semifinale), Madrid (campioană), Roma (finalistă), Roland Garros (finalistă), Wimbledon (sferturi), Rogers Cup (Toronto, semifinale), Cincinnati (finalistă), Beijing (finalistă, a devenit numărul unu mondial); 2018: Shenzhen (câștigătoare), Australian Open (finalistă), Indian Wells (semifinalistă), Roma (finalistă), Roland Garros (câștigătoare), Rogers Cup (Monteal, câștigătoare), Cincinnati (finalistă); 2019: Australian Open (semifinale), Dubai (câștigătoare).
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Alize Cornet, înainte de meciul cu Simona Halep de la Australian Open 2022: "Nici nu vreau să știu!"
ACUM 7 ORE
Australian Open
Halep, întrebată în ce relații a rămas cu Darren Cahill. Anunțul total neașteptat făcut de Simo
ACUM 8 ORE