Serena Williams ''a schimbat tenisul'', ''a deschis porţile'' acestui sport, ''a inventat intimidarea'' și a adus businessul, a declarat antrenorul său, Patrick Mouratoglou.
Tehnicianul a explicat de ce americanca este cea mai mare jucătoare din istorie, într-un interviu pentru AFP, citat de Agerpres.
Tenis
Cristian Jura, vești bune în cazul Simonei Halep: "Una dintre condiții a fost îndeplinită"
ACUM 7 ORE
"A schimbat tenisul! A adus o dimensiune atletică ce nu exista deloc, a deschis porţile, împreună cu sora sa Venus, unei întregi generaţii de jucătoare fiindcă era un sport pentru albi. A inventat intimidarea în tenis fiindcă are o prezenţă care face ca adversarelor să le fie frică de ea. Multă vreme, ea a fost impresionantă. Ea a adus businessul în tenisul feminin. Înainte de ea, businessul era foarte mic, iar cu ea a devenit uriaş, fiindcă are o asemenea aură, a devenit un asemenea obiect de marketing, încât pentru jucătoare sunt posibile contractele uriaşe", a afirmat Mouratoglou.

Are Serena Williams o urmașă în WTA? "Vom vedea de ce e în stare tânăra Emma Răducanu"

El a precizat că Serena Williams, care duminică va împlini 40 de ani, se gândeşte în continuare să egaleze recordul de 24 de turnee de Mare Şlem, deţinut de australianca Margaret Court.
Întrebat dacă americanca este cea mai mare jucătoare din istorie, francezul a declarat: "Margaret Court juca într-o perioadă când trei sferturi din oameni nici măcar nu veneau în Australia, când tenisul era un sport amator, când pe tablou erau şaisprezece jucătoare. Tenisul a intrat în era profesionistă, a apărut o competiţie fenomenală, în lume există un număr incredibil de jucători şi jucătoare, aşa că în competiţie există o emulaţie uriaşă, acum sunt mulţi, foarte mulţi bani. Nu vreau să fiu lipsit de respect faţă de Margaret Court, dar e o altă epocă. Da, ar fi mai bine ca Serena să-i doboare recordul, însă, chiar dacă nu o va face, va fi cea mai mare jucătoare din toate timpurile!"
Mouratoglou a vorbit și despre cea mai mare calitate a jucătoarei sale: "Gândeşte ca o campioană. Se proiectează mereu în viitor, asupra unor obiective. Nu se gândeşte niciodată la trecut. Are un nivel de exigenţă absolut uriaş, o combativitate extraordinară, o capacitate de a schimba lumea, de a face lucruri imposibile. Toate acestea sunt calităţi mentale, dar un campion este în primul rând ceva ce ţine de minte".
Întrebat dacă ea are un echivalent în circuit, antrenorul a răspuns: "Astăzi, nu. Dar se poate spune că Novak (Djokovic) se apropie."
https://i.eurosport.com/2021/09/21/3223926.jpg
La întrebarea dacă Serena are o urmaşă. Mouratoglou a răspuns: "Deocamdată, n-a apărut niciuna. Vom vedea de ce e în stare tânăra Emma Răducanu. Ea m-a impresionat cu adevărat. Dar necazurile mari încep acum".
Serena Williams are în palmares 23 de titluri de Grand Slam. Ultimul trofeu a fost cucerit în 2017, la Australian Open. După acest titlu, sportiva a pierdut patru finale de Grand Slam în 2018 și 2019.
Sursa: Agerpres
Tenis
Nick Bollettieri a încetat din viață. Povestea celui mai cunoscut antrenor de tenis din istorie
ACUM 13 ORE
Tenis
Tsitsipas, mărturie incredibilă: a încercat să îl enerveze pe Rublev ca să joace mai bine
ACUM 13 ORE