Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz, pregătit de un nou titlu în circuit, la Buenos Aires: "Finalele nu se joacă, se câștigă!"

Irina Aldea

Publicat 19/02/2023 la 17:14 GMT+2

Carlos Alcaraz a vorbit despre finala din această seară de la Buenos Aires cu Cameron Norrie (ora 21, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport), s-a declarat mulțumit de evoluția jocului său și a reflectat asupra perspectivei sale asupra finalei.

Carlos Alcaraz

Credit imagine: Getty Images

Finala turneului de tenis ATP 250 de la Buenos Aires îi va pune duminică față în față pe spaniolul Carlos Alcaraz, numărul 2 mondial şi principal favorit, şi britanicul Cameron Norrie, locul 12 mondial şi cap de serie numărul 2.
În semifinale, Alcaraz, laureatul de anul trecut de la US Open, a trecut uşor, cu 6-2, 6-2, de compatriotul său Bernabe Zapata Miralles, locul 74 mondial, după o oră şi 16 minute de joc. Turneul de la Buenos Aires marchează revenirea tânărului spaniol, în vârstă de 19 ani, după o absenţă de patru luni datorată unei accidentări, care l-a făcut să piardă poziţia de lider mondial.
CITEȘTE ȘI:

Carlos Alcaraz, hotărât să câștige finala cu Norrie de la Buenos Aires

Alcaraz știe că finala cu Norrie nu va fi un meci oarecare: "Norrie este un mare jucător, un mare luptător. Trebuie să fiu la un nivel ridicat. Trebuie să joc la cel mai bun tenis al meu pentru a-l învinge: să fiu foarte agresiv, să caut să-mi impun jocul, să fac ceea ce am făcut până acum și să mă bucur. Este o finală, nu în fiecare zi se joacă o finală și trebuie să mă bucur de acest moment. Așa cum am spus în mai multe rânduri: bucurându-mă este felul în care obțin cel mai bun nivel al meu".
Ibericul a vorbit și despre gestionarea emoțiilor înainte de finală: "O să am emoții, dar emoțiile aflate sub control sunt de obicei benefice: te mențin foarte concentrat și nu te lasă să fii distras. Sunt un jucător foarte competitiv și abordez finalele cu următoarea filozofie: finalele nu se joacă, se câștigă. Țin minte acest lucru. Trebuie să dau tot ce am mai bun, nu pot lăsa emoțiile unei finale să mă afecteze. Mai ales la început, sunt foarte importante, trebuie să eliberezi tensiunea de a juca o finală și să te mergi să te bucuri de ea".
În cealaltă semifinală, Cameron Norrie l-a învins pe peruanul Juan Pablo Varillas (101 ATP) după ceva mai puţin de două ore. În patru confruntări, Norrie s-a înclinat de trei ori în faţa lui Alcaraz, însă a câştigat ultimul lor duel, în sferturi de finală la Masters 1.000 de la Cincinnati. Turneul din capitala Argentinei este dotat cu premii totale de 626.595 de dolari.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo