Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz vrea să revină pe locul 1 ATP! Spaniolul joacă primul meci din 2023, la Buenos Aires

Eurosport
DeEurosport

Publicat 12/02/2023 la 13:25 GMT+2

Carlos Alcaraz revine în circuitul ATP, după accidentarea care l-a făcut să rateze Australian Open și să piardă locul 1 mondial. Spaniolul a declarat că se va concentra 100% pe tenis și va încerca să urmeze modelul lui Federer, Nadal sau Djokovic.

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Carlos Alcaraz revine în circuitul ATP. Spaniolul va juca primul meci al anului la turneul de la Buenos Aires, după ce a ratat Australian Open din cauza unei accidentări și a pierdul fotoliul de lider în clasamentul mondial.
Acesta a declarat că se află deja în Argentina, acolo unde se pregătește alături de cei mai buni jucători pentru a fi în formă maximă la revenirea pe teren. El a spus că se dedică în totalitate tenisului, acesta fiind lucrul pe care vrea să îl facă mulți ani de acum încolo.
"Am fost aici cu câteva zile înainte, să mă antrenez cu jucători foarte buni și să prind acel ritm și să încep turneul cât mai bine posibil. Știu că nu este ușor. Anul trecut a fost un an foarte bun, evident. Mi-am îndeplinit visul, scopul meu, foarte repede, în doar un an, dar am luat totul cât mai natural.
E clar că tenisul este ceea ce îmi place să fac și vreau să mă dedic 100%, dincolo de rezultate. Pentru a obține numărul unu a trebuit să-ți stabilești noi obiective pe termen lung, dar mai presus de toate să te bucuri de tenis, să continui să te antrenezi și să lucrezi. Sunt foarte tânăr și am multe lucruri de îmbunătățit, în ciuda faptului că am fost numărul unu. Trebuie să continui să privesc înainte.
Întotdeauna spun că cei mai buni din lume și din istorie nu au stagnat niciodată. Ei s-au îmbunătățit de-a lungul timpului. Avem exemplele lui Roger, Rafa și Nole, care au fost grozavi când erau tineri, dar de-a lungul timpului s-au îmbunătățit. Eu personal cred că pot îmbunătăți totul, la nivel de tenis, fizic și psihic. Încetul cu încetul, cu echipa mea voi face acele mici salturi pentru a fi mai bun", a spus Carlos Alcaraz, potrivit puntodebreak.
Citește și:

Carlos Alcaraz a recunoscut încă o dată că Rafa Nadal este modelul său în tenis

Alcaraz este convins că Rafa Nadal a fost o inspirație pentru mulți tineri care s-au apucat de tenis și de sport în general. Numărul 2 ATP recunoaște că are un respect enorm pentru jucătorii titrați, însă nu se teme de nimeni, iar acest lucru l-a ajutat să se impună de multe ori.
"Faptul că merg mereu înainte, de a nu-mi fi niciodată frică, a fost esențial pentru a realiza ceea ce am realizat. Să nu-mi fie frică de oricine cu care mă confrunt. Au fost anumiți jucători pentru care am avut un oarecare respect, jucând împotriva lui Rafa sau împotriva lui Djokovic, împotriva celor mai buni, dar nu m-a afectat foarte mult. Întotdeauna am luat-o foarte natural, mi-am dorit întotdeauna să-i înving, iar ambiția este cea care m-a făcut ceea ce sunt acum.
Au fost momente când a trebuit să-mi stabilesc noi obiective și am fost surprins. În general mă descurc bine, știu ce vreau să fiu și unde vreau să ajung. Asta e important. Este clar că am nevoie și vreau să mă perfecționez în continuare. Continui să duc o viață normală, deși sunt mai recunoscut decât înainte. Sunt foarte aproape de oameni și îmi place asta. În felul acesta îi văd pe toți oamenii care mă încurajează în fiecare meci și mă bucur să știu asta.
În Spania, Rafa este un idol pentru aproape toți cei care urmează tenisul și chiar sportul. De când eram mic, de când îmi plăcea tenisul și îl exersam, pe Rafa l-am urmărit. Efortul, carisma lui și succesele lui din toți acești ani", a adăugat fostul lider mondial.
Turneul ATP 250 de la Buenos Aires se desfășoară în perioada 13-19 februarie, iar toate informațiile legate de acesta vor putea fi găsite pe site-ul Eurosport și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo