Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alcaraz, la doi pași de primul titlu din 2024! Carlos face legea la Buenos Aires cu adversari din afara Top 130 ATP

Irina Aldea

Publicat 17/02/2024 la 11:00 GMT+2

Carlos Alcaraz merge "ceas" în Argentina, la turneul de 250 de puncte ATP de la Buenos Aires. Spaniolul a trecut de Vavassori în minimum de seturi și se va lupta cu Jarry pentru un loc în finală.

Carlos Alcaraz, Buenos Aires

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz s-a calificat vineri seară în prima lui semifinală din 2024, la turneul de 250 de puncte ATP de la Buenos Aires. Campion en-titre în Argentina, spaniolul a trecut în sferturile de finală de italianul Andrea Vavassori, ocupant al locului 152 ATP, cu scorul de 7-6 (1), 6-1, după o oră și 41 de minute de joc.
Chiar dacă adversarul său a făcut un prim set foarte bun, Alcaraz și-a respectat statutul de favorit numărul 1 și nu a lăsat controlul să-i scape din mână. Drept dovadă, în setul secund a cedat un singur game. După meci, cel mai tânăr lider mondial din istorie s-a arătat încântat de ceea ce a arătat pe teren vineri seară, în sferturi.
CITEȘTE ȘI:

Alcaraz, la doi pași de primul titlu din 2024! Carlos face legea la Buenos Aires

"Astăzi mi-am menținut mai bine nivelul, nu am avut atât de multe suișuri și coborâșuri, am fost foarte concentrat pe asta. Ieri, în primul tur, am avut multe răsturnări de situație, momente în care am început să joc bine și apoi prost, așa că astăzi am reușit să fiu mai liniar și să îmi mențin concentrarea mai mult timp. De exemplu, nu l-am lăsat să facă break, a avut o singură șansă, plus câteva game-uri de 0-30. Am avut o singură șansă. M-am simțit foarte bine în ciuda condițiilor, a fost mult vânt de ambele părți, a fost dificil să fac față în unele momente, dar am reușit totuși să mențin nivelul", a transmis ibericul la interviul de după meci.
În penultimul act, Carlos Alcaraz îl va întâlni pe favoritul numărul 3, Nicolas Jarry, aflat pe locul 21 ATP. Cei doi s-au întâlnit deja de două ori până acum, iar chilianul i-a luat set lui Alcaraz de fiecare dată. Dacă va trece din nou de Jarry, Alcaraz va avea un adversar facil în finală, fie pe Facundo Diaz Acosta (87 ATP), fie pe Federico Coria (106 ATP), ambii din Argentina.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo